Preţ mai atractiv pentru Opel Ampera: de la 39.900 euro cu TVA

Autor: Oraan Mărculescu 19 sept. 2013 Știri auto
Preţ mai atractiv pentru Opel Ampera: de la 39.900 euro cu TVA

Când a fost lansat pe piaţa de la noi, acum un an, Opel Ampera avea un preţ de pornire mai elitist, de 44.500 euro, care devenea mai mic datorită bonusului guvernamental pentru maşinile electrice şi hibride, însă nu suficient de atractiv pentru publicul din România, amator mai degrabă de maşini diesel luxoase.

Opel Ampera este, în acest moment, o maşină electrică inedită, fără rival: motorul electric potent, de 150 CP (care, în realitate, îi conferă maşinii performanţe dinamice similare cu ale unui diesel de 200 CP), pune în mişcare roţile faţă, iar bateriile litiu-ion în conferă maşinii o autonomie maximă, în regim strict electric, cu emisii zero, de 80 km.

Însă Ampera nu este limitată ca autonomie totală, deoarece mai dispune de un motor pe benzină de 1,4 litri, cu rol de generator de curent electric pentru baterii, care poate fi alimentat cu benzină de la orice benzinărie. Astfel, cine vrea să facă drumuri lungi cu Ampera, se poate baza pe o autonomie totală de circa 500 km, graţie sistemului ”range extender”, un lucru pe care nu-l mai oferă nici o altă maşină electrică de pe piaţa noastră.

În plus, faţă de modelele hibride, Ampera are avantajul că poate parcurge în regim strict electric între 40 şi 80 km, în funcţie de condiţiile de trafic şi de temperatură, în timp ce o maşină hibridă normală consumă aproape tot timpul combustibil.

Deci Ampera devine o opţiune extrem de interesantă pentru cei care folosesc maşina zilnic, pentru navetă, fără a depăşi acest kilometraj. Şi asta deoarece, odată ajuns acasă, pur şi simplu pui maşina la încărcat la reţeaua de energie electrică şi nu e nevoie să consumi benzină. Deci te costă mult mai puţin să circuli cu Ampera în regim electric, în plus nepoluând atmosfera (lucru foarte important mai ales în regim urban).

Prin urmare, noul preţ de 39.900 euro (cu TVA inclus) pentru Opel Ampera ar trebui să fie acum o sumă mult mai tentantă, deoarece maşina are multe avantaje, în primul rând ţinând de consum, dar şi de performanţe şi de confort interior, Ampera având un nivel de echipare foarte bogat.

Nu în ultimul rând, mai trebuie menţionat că, pe lângă prestigiosul premiu ”Car of the Year 2012”, anul acesta Opel Ampera a primit trofeul ”eCar Award 2013” din partea cititorilor publicaţiei germane Auto Bild, care au considerat Opel Ampera cel mai bun concept general dintre modelele ”first evergreens”, înaintea altor 15 modele concurent, electrice şi hibride.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide