Preţul noii Dacia Lodgy va fi mai mic de 10.000 euro

Autor: Oraan Mărculescu 29 nov. 2011 Știri auto
Preţul noii Dacia Lodgy va fi mai mic de 10.000 euro

În Franţa, cel mai ieftin break Dacia Logan MCV 1.6 MPI 85 CP, cu doar 5 locuri, porneşte de la 10.400 euro. Aceeaşi versiune are un preţ de bază în România de 9.600 euro, deci cu 800 euro mai puţin. Diferenţa ajunge chiar la 1.500 euro comparând preţurile versiunii Logan MCV 1.5 dCi 75 CP, deci putem vorbi de o diferenţă medie cam de 1.000 euro în favoarea României.

Acum, dacă ne uităm la recentul număr pe noiembrie al revistei Auto Plus, în care jurnaliştii francezi afirmă că Dacia Lodgy va avea un preţ de pornire la ei de circa 10.000 euro, devine destul de clar că Lodgy-ul cel mai ieftin va costa la noi în jur de 9.000 – 9.500 euro. Adică la fel ca Logan MCV!

Evident, acest preţ de pornire va fi valabil pentru versiunea de echipare de bază şi care va oferi doar 5 locuri. Însă, atenţie, vorbim de un model mult mai spaţios pe verticală decât MCV-ul. În plus, după cum se poate remarca din imaginea generată pe calculator de Auto Plus, e o maşină cu un aspect mult îmbunătăţit.

Făcând o scurtă comparaţie cu imaginea-teaser a Daciei Lodgy sub prelată, se observă de unde provine muchia proeminentă din spate – practic, Dacia Lodgy continuă ideea de pe Sandero, cu un arc de cerc bine conturat pe laterale, care, în cazul lui Lodgy, defineşte două pasaje destul de mari ale roţilor, care sporesc impresia de robusteţe.

Despre partea frontală nu mai sunt dubii că va arăta similar cu a lui Lodgy Glace, modelul românesc având acum o imagine surprinzător de modernă şi reuşită pentru o maşină low cost. În plus, designul de ansamblu al Daciei Lodgy se îndepărtează în mod fericit de liniile simpliste ale unui vehicul de transport, ceea ce ne face să credem că modelul de marfă va fi mult diferenţiat la nivel stilistic.

Până când Dacia ne va dezvălui imaginile şi detaliile oficiale ale noii familiste Dacia Lodgy, mai avem de aşteptat puţin. Se pare, totuşi, că aşteptarea va merita, iar cei care au nevoie de o maşină foarte încăpătoare pentru familia lor ar trebui să ia în calcul de pe acum noua Dacia Lodgy, care, faţă de concurenţă, promite preţuri imbatabile.

TU CÂT AI FI DISPUS SĂ PLĂTEŞTI PENTRU NOUA DACIA LODGY?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide