Prima parcare strict interzisă săracilor

Autor: Alexandru Banu 14 dec. 2017 Știri auto
Prima parcare strict interzisă săracilor

Trebuie să motivăm raţionamentul. Nu avem nimic împotriva oamenilor bogaţi. Cică propoziţiile sau frazele care încep cu “nu” spun exact pe dos ce gândeşte rostitorul. Serios acum, cine munceşte şi fură e normal să fie bogat. Până şi furtul e o muncă. Trebuie să combini atâţia oameni, să-i ademeneşti, să le promiţi şi să le ţii socoteala că ai nevoie de un creier dibace şi memorie de elefant. Rotiţele trebuie să curgă în sensul corect, altfel un pas greşit te aruncă la beci.

Oamenii cu bani nu merg cu Logan şi nu stau într-un apartament cu cel puţin 4 camere pe Principală. Pentru oamenii cu bani, puterea să măsoară în lucruri out of this world. Cumperi Marte, te muţi pe Saturn-Vest şi zbori cu Apolo 2018.

Aşa că, o garsonieră de 1 milion de dolari în miezul Manhattan-ului (New York)  nu e mare scofală de socoteală. Broome SoHo 565 e cel mai scump bloc nou din Manhattan şi un apartament pe tot etajul te duce la modesta sumă de 20 de milioane de dolari. Vă vine să credeţi sau nu, la averile pe care le au sub 0.2% din populaţia lumii, e un fleac. Sunt bani de ruletă sau un sejur cu yacht-ul de 35 de metri lungime.

Un singur loc de parcare în acest bloc SoHo 565 din cele 40 concepute pentru cei mai bogaţi dintre pământeni costă 550.000$. Dacă nu-I ai, poţi să închiriezi maşinile lor cu 41 de cenţi pe minut, 20$ pe oră sau 110$ pe zi. Numai maşini Mini şi BMW pentru că altfel coborâm rangul.

Aşa că, dezvoltatorul imobilului ia 22 de milioane de dolari numai din locurile de parcare. Cam cât fură un politician la noi într-o singură tranşă. Sincer, ăştia de la noi sunt mai deştepţi că nu construiesc nimic, ba chiar pot să distrugă şi nişte vieţi în banii ăştia.

Am făcut un calcul la salariul minim din România şi am aflat că un om cinstit, dacă nu ar plăti absolut nimic, ar sta într-un colţ pe stradă şi ar trăi cu un bob de orez, ar trebui să muncească 132 de ani ca să-şi ia un loc de parcare în Broome SoHo 565. Asta da, viaţă!

Autor Alexandru Banu

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide