Primele imagini cu versiunea de serie Aston Martin V12 Zagato

Autor: Oraan Mărculescu 25 aug. 2011 Știri auto

Pe baza marelui coupe aristocratic Aston Martin V12 Vantage, casa de design Zagato a realizat o maşină mai exclusivistă, botezată, cum altfel, Aston Martin V12 Zagato. Dacă în primăvară a fost lansată versiunea de curse, care a şi câştigat marele premiu al expoziţiei Villa d’Este 2011, iată că acum, la Salonul Auto Frankfurt 2011, avem parte de versiunea de serie.

Aston Martin V12 Zagato va apărea în standul Aston Martin de la salonul auto german în două ipostaze: „Zig” este versiunea de curse, care deja a debutat în cursa de anduranţă de 24 de ore de pe Nurburgring, iar „Zag” este maşina din imagini – adică versiunea omologată pentru circulaţia pe şosea şi cu un look mai civil.

Aston Martin V12 Zagato va fi construit in 150 de exemplare, cu preturi pornind de la 350.000 euro

V12 Zagato este propulsat de acelaşi motor V12 de pe modelul de serie de la care s-a pornit, dezvoltând 517 CP şi un cuplu maxim de 570 Nm, însă fiecare dintre cele 150 de exemplare care vor fi produse vor fi asamblate manual, caroseria fiind din aluminiu şi fibră de carbon.

Aston Martin V12 Zagato va intra, astfel, în galeria maşinilor exotice şi exclusiviste, modelul beneficiind, evident, de un amplu program de personalizare, pe gustul fiecărui client în parte. Prin urmare, preţul de bază de 350.000 euro este perfect justificat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide