Primele imagini oficiale cu Mercedes-Benz CLA 45 AMG

Autor: Adrian Mihălţianu 25 dec. 2012 Știri auto

Au apărut noi imagini cu Mercedes-Benz CLA, iar după cum arată putem spune că sunt precursoarele galeriei oficiale din partea mărcii. Din ele putem deja să ne facem o idee despre cum va arăta noul CLA, o maşină aşteptată de mulţi dintre fanii Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz CLA

Calandrul are elemente din noua Clasa A, dar caroseria are alte elemente de design, care o fac să fie un model de sine stătător. Apreciem mai ales partea posterioară, acolo unde germanii n-au mai făcut experimente ciudate – arată senzaţional, nu credeţi?

Mercedes-Benz CLA rear view

Liniile laterale sunt întărite de nervuri proeminente pe uşi, iar senzaţia generală este că nemţii au vrut să facă o maşină extrem de fluidă, care pare în mişcare chiar şi atunci când staţionează. Interiorul are, la rândul lui, toate elementele noi de design ale mărcii, fiind minimalist şi teuton.

Mercedes-Benz CLA interior

Germanii de la Mercedes-Benz au „scăpat” acum o lună pe internet primele imagini şi primul clip video cu noul CLA în varianta de top CLA 45 AMG. Sedanul cu patru uşi este bazat pe platforma noului Mercedes-Benz A-Class şi va fi mai mic decât actualul Mercedes-Benz CLS, motiv pentru care e supranumit „baby CLS”.

Deşi maşina din imagini este camuflată, se poate vedea că Mercedes-Benz CLA 45 AMG va avea parte de tuşele stilistice specifice diviziei AMG, precum jante de cel puţin 18 inci şi bare de protecţie faţă-spate cu un design agresiv.

Sub capota noului CLA 45 AMG ar putea sta un motor identic cu cel de pe A45 AMG, adică un propulsor pe benzină de 2,0 litri care dezvoltă 354 CP şi un cuplu maxim de 450 Nm. În timp ce informaţia despre motorul care va da viaţă modelului CLA 45 AMG nu a fost confirmată de cei de la Mercedes-Benz, detaliile despre cutia de viteze şi sistemul de tracţiune sunt oficiale.

Astfel, CLA 45 AMG va avea parte de un sistem de tracţiune integrală 4Matic şi de o cutie de viteze automată cu şapte rapoarte şi ambreiaj dublu 7G-DCT.

Mercedes-Benz CLA va fi prezentat în premieră mondială la Salonul Auto Detroit din ianuarie 2013, în timp ce varianta de top CLA 45 AMG ar putea vedea lumina zilei la Salonul Auto de la Geneva.

Galeria foto completă cu noul Mercedes-Benz CLA 45 AMG acoperit de camuflaj poate fi văzută aici.

Video Mercedes-Benz CLA 45 AMG:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide