Primele imagini-teaser cu noua Skoda Rapid – premiera la Moscova, în august

Autor: Oraan Mărculescu 23 mai 2012 Știri auto

Primul lucru pe care trebuie să-l spunem despre noua Skoda Rapid, care va umple golul dintre Fabia şi viitoarea Octavia, este că nu vorbim de o maşină similară cu Skoda Rapid de pe piaţa auto indiană – unde cehii au lansat, de fapt, un Volkswagen Polo Sedan cu „faţă” de Skoda, inducându-i pe europeni în eroare.

Noua Skoda Rapid pentru Europa va debuta la Salonul Auto de la Moscova din luna august a acestui an şi nu este altceva decât transpunerea în producţie de serie a conceptului Skoda Mission L, prezentat la Salonul Auto Frankfurt 2011. Şi care devine clar că e altceva faţă de conceptul VisionD.

Skoda Rapid pentru Europa este total diferita de modelul de pe piata indiana

De altfel, chiar dacă oficialii se joacă acum cu nişte imagini teaser, maşina a fost deja surprinsă în teste, foarte puţin camuflată – VEZI AICI POZELE SPION.

Până când Skoda ne va oferi imaginile şi informaţiile oficiale cu noua lor familistă, să recapitulăm ce ştim în acest moment. Şi anume că Skoda Rapid se bazează pe noua platformă tehnică MQB a concernului Volkswagen, urmând a avea un ampatament de 2,6 metri şi o lungime de circa 4,5 metri – practic, rolul lui Rapid este de a înlocui actuala Octavia în momentul în care aceasta va fi înlocuită de Octavia 3.

Skoda Rapid va inlocui actuala Octavia cand va aparea Octavia 3

La nivelul motorizărilor, Skoda Rapid se va baza pe motoare de cilindree mai redusă, mai economice şi mai ieftine, fiind vorba despre TSI-urile de 1,2 litri şi 1,4 litri pe benzină, precum şi de TDI-ul de 1,6 litri. Cei care vor o maşină mai pretenţioasă trebuie să ştie că Skoda Rapid va fi declinată şi în versiune Seat Toledo (un concept premergător fiind arătat recent la Geneva 2012).

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide