Primele poze oficiale cu Kia Sorento facelift

Autor: Andrei Nan 25 iun. 2012 Știri auto

După lansarea noii generaţii în 2009, a venit timpul pentru marele SUV coreean Kia Sorento să beneficieze de un facelift, care nu se limitează doar la modificări estetice, fiind vorba şi despre intervenţii la partea tehnică sau la echipamente şi dotări.

Kia Sorento facelift primeste modificari normale in partea frontala

Partea frontală a lui Kia Sorento facelift rămâne, în mare, la fel de impozantă şi modernă, dar designerii au intervenit la capitolul proiectoarelor de ceaţă, care sunt mai masive şi gândite pe verticală. În plus, grila are o margine cromată mai fină, iar adoptarea luminilor de poziţie de tip LED în cadrul farurilor îi conferă maşinii un plus de eleganţă.

Spatele lui Kia Sorento facelift aduce modificarea cea mai importantă, stopurile trecând de la forma simplistă şi masivă spre una mai elaborată, care aminteşte oarecum de cele de la modelele Audi. Acum, Sorento facelift arată mult mai sportiv în spate, ba am putea spune că, per ansamblu, chiar dacă designul pune accentul pe masivitate şi muchii proeminente, Sorento arată ca un SUV mai agil.

In spate, stopurile lui Kia Sorento facelift au fost modificate radical

Pentru moment, coreenii au dat publicităţii doar imagini cu exteriorul maşinii, urmând ca, în viitorul apropiat, să vedem modificările aduse interiorului. Promisiunile sunt că s-a umblat la îmbunătăţirea aspectului plasticelor, dar şi aspectul unor detalii a fost schimbat, cum ar fi indicatoarele sau tunelul central. Instalaţia multimedia promite un ecran tactil de mari dimensiuni, având 7 inch diagonala.

Nici din punct de vedere tehnic nu ştim care sunt îmbunătăţirile, inginerii coreeni limitându-se la declaraţii de genul „un nou şasiu”, „o structură îmbunătăţită”, „un nivel mai bun al manevrabilităţii, confortului şi rafinamentului”, etc. Se pare că motoarele rămân aceleaşi (un 2.4 pe benzină, respectiv un 2.2 diesel common-rail), dar sunt ceva mai puternice, în timp ce emisiile de CO2 şi consumul sunt mai mici.

Kia Sorento facelift va fi prezentata in premiera mondiala la Salonul Auto Paris 2012

Premiera mondială a lui Kia Sorento facelit se va consuma cu ocazia Salonului Auto Paris 2012, când vom afla şi preţurile pentru piaţa europeană.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide