Nici maşinile premium nu te salvează de braşoavele producătorilor

Autor: Alexandru Banu 26 mai 2017 Știri auto
Nici maşinile premium nu te salvează de braşoavele producătorilor

Un articol foarte interesant pe site-ul caranddriver tratează (în adevăratul sens al expresiei) problemele lombare de la statul pe scaun în maşină. Redactorii revistei online au vorbit cu unul dintre oamenii din industrie (Ray Scott, şeful diviziei Lear Corp. care anul trecut a furnizat 17 mil. de scaune în industria de maşini pentru pasageri). El crede că “scaunele din maşini sunt foarte bune câteva minute, până la 15, atunci când le probezi la testul cu maşina pe care vrei să o cumperi”.

Clienţii caută un şezut şi un spătar confortabil, care însă pe termen lung agravează problemele coloanei (din ce în ce mai expusă la deteriorare o dată cu vârsta). Ray Scott şi echipa lui au angajat un chiropractician care a măsurat punctele de presiune pe care le fac scaunele pe suprafaţa de contact umană (coloană, bazin etc.). Ei au şi un avertsiment. Scaunele cu reglaje lombare gonflabile (acele cocoaşe pe care le simţi cum se umflă în zona bazinului) creează presiune pe puncte nevralgice, care în timp se va întoarce împotriva ta.

Compania Lear Corp lucrează acum la un concept de scaune “vii”, care îşi adaptează forma în timp real în funcţie de poziţia şi mişcările tale în scaun. Astfel, coloana ta va fi aliniată corect tot timpul. Mecanismul dinăuntrul scaunului e format din nişte triunghiuri care susţin partea superioară a toracelui şi chiar îl împing un pic pentru a lua presiunea de pe discurile intervertebrale. Până când producătorii vor fi de acord să dezvolte acest nou sistem – probabil semnificativ mai scump – Ray Scott de la Lear Corp. are două sfaturi dependente: să scoateţi din buzunarul de la spate portofelul (foarte dăunător pentru coloană când staţi pe scaun în maşină, aşezaţi pe el) şi să scoateţi bani din el pentru o pernă de spate cu memorie. Normal, ea ar trebui să facă fix ceea ce face reglajul lombar al maşinii (roteşte şoldurile ca să redea aliniamentul coloanei) numai că o face mult mai bine, fără să preseze puncte, ci toată suprafaţa inferioară a spatelui.   

Noi am căutat pe site-uri perne ortopedice pentru spate şi şezut şi am găsit la preţuri în jur de 100 de lei.

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide