Profeţi mincinoşi în piaţa de asigurări. Creşte sau nu preţul la RCA?

Autor: Visan Marian 05 mart. 2018 Știri auto
Profeţi mincinoşi în piaţa de asigurări. Creşte sau nu preţul la RCA?

Preşedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara Leonardo Badea a dat asigurari soferilor romani ca tariful pentru polita auto obligatorie (RCA) nu va creste dupa implementarea noilor tarife de referinta.

„Tarifele calculate de Deloitte sunt niste referinte, nu inseamna ca asiguratorii vor vinde efectiv la aceste tarife. Trebuie sa tinem cont ca la aceste tarife se aplica sistemul bonus malus, iar mai bine de 50% din soferii din romania beneficiaza de clasa bonus maxima adica au o reducere de 50% a pietei. Am vazut multi profeti mincinosi in piata de asigurari, insa piata functioneaza iar rezultatele noii legislatii sunt foarte bune”, a spus Leonardo Badea la o conferinta organizata de BAAR si IFS.

Citeşte şi VW Golf a luat premiul pentru cel mai frumos derapaj în Bucureşti – VIDEO

Citeşte şi După aproape 4 milioane de km parcuşi, acest Mercedes mai are încă destule locuri de văzut [FOTO]

Noile tarife de referinţă pentru asigurarea auto obligatorie (RCA) calculate de firma de consul­tanţă Deloitte sunt în medie cu 9% mai mari pen­tru clienţii persoane fizice decât tarifele actuale, în timp ce la companii creşterea este în medie de 11%. Inflaţia în această perioadă a fost de doar 3%.

Astfel, persoanele fizice pot achiziţiona poliţa RCA pe un an la un tarif cuprins între 530 lei şi 2.739 lei, preţul variind în funcţie de vârsta clientului şi capacitatea cilindrică a autoturismului.

În cazul transportatorilor tariful de referinţă pentru un camion cu masa de peste 16 tone, RCA este de 7.801 lei pe an, cu 7% mai mult decât tariful de referinţă actual.

Tarifele de referinţă au un caracter orientativ şi au fost calculate pe baza datelor cu privire la poliţele încheiate până la jumătatea anului 2017 şi la daune produse în perioada 2010 – prima jumătate a lui 2017. Tarifele de referinţă vor fi calculate semestrial.

Sursă: Ziarul Financiar

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide