Programul Brabus pentru Mercedes-Benz B-Class

Autor: Gabriel Grosoiu 07 feb. 2012 Știri auto

La prima vedere, Mercedes-Benz B-Class este un automobil tipic familiştilor. Totuşi, Brabus reuşeşte să extragă esenţa de sportivitate din monovolumul german şi să o fructifice la maximum, cu ocazia primului program de tuning pentru B-Class.

Bara de protecţie frontală a primit un splitter, cu un rol semnificativ în ameliorarea potenţialului aerodinamic, iar partea din spate atrage privirea datorită sistemului de evacuare cu patru ţevi, încastrate într-un difuzor aerodinamic de mare efect.

În timp ce eşapamentul cvadruplu din oţel inoxidabil este disponibil pentru toate motorizările lui Mercedes-Benz B-Class, cei dornici de cifre mai tentante la capitolul performanţă mai au de aşteptat până la elaborarea programului Brabus Eco PowerXtra, care va modifica semnificativ propulsoarele.

Noile jante de aliaj, dezvoltate special pentru proiectul Brabus destinat lui B-Class, sunt disponibile în cinci variante de design, pornind dee la 17 inchi şi ajungând chiar la 19. Ca opţiuni în ceea ce priveşte anvelopele, tunerul german nu face rabat de la performanţă, oferind nume precum Continental, Pirelli sau Yokohama.

Dar aerodinamica îmbunătăţită pe care a câştigat-o Mercedes B-Class, datorită programului de tuning dezvoltat de Brabus, este completată şi de stabilitatea impecabilă. Acesta este garantată de noile suspensii, setate mai mult către sportivitate şi coborâte cu 30 mm.

Nici interiorul maşinii nu a scăpat neatins de programul celor de la Brabus, iar la acest capitol putem menţiona inserţiile de inox şi de aluminiu, precum şi pedalierul sport, asortat „intenţiilor rele” ale exteriorului. Mai mult, specialiştii Brabus sunt pregătiţi oricând să monteze la bordul maşinii inclusiv un iPad.

Tapiţeria de piele este perfecţionată datorită intervenţiei semnificative a tunerilor germani, care sunt pregătiţi să îndelinească orice capriciu de personalizare a interiorului. Potrivit tunerilor de la Brabus, B-Classe-ul modificat de ei va beneficia de o garanţie de trei ani, în limita a 100.000 km.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide