Programul Rabla 2013: încă 3.000 de tichete pentru persoanele fizice

Autor: Adrian Mihălţianu 13 nov. 2013 Știri auto
Programul Rabla 2013: încă 3.000 de tichete pentru persoanele fizice

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) va distribui 3.000 de tichete valorice către persoanele fizice înscrise în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2013 începând de joi, 14 noiembrie 2013, conform unui comunicat publicat pe site-ul instituţiei.

Potrivit AFM, repartizarea tichetelor Rabla se va face către colectorii validaţi în program în funcţie de numărul maşinilor mai vechi de zece ani din parcurile auto judeţene, conform statisticilor oferite de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). De asemenea, distribuirea tichetelor Rabla se va face în mod egal între punctele de lucru care aparţin colectorilor validaţi din judeţul respectiv.

Persoanele fizice care vor să obţină un tichet în cadrul programului Rabla 2013 pot accesa site-ul www.afm.ro, la secţiunea „rabla pentru autovehicule”, unde pot consulta lista colectorilor validaţi, precum şi lista producătorilor/dealerilor autorizaţi să participe în 2013 la Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional.

Termenul în care proprietarul unui autovehicul poate obţine certificatele de distrugere şi de radiere, precum şi tichetul valoric, va fi de cel mult zece zile.

Cei care doresc să îşi cumpere un automobil nou şi deţin deja un tichet valoric îl pot depune la producătorul sau dealerul auto acceptat în program până în 20 decembrie 2013.

Nota de înscriere pentru achiziţionarea unui autovehicul noi de la un producător/dealer validat este valabilă până în 23 decembrie 2013.

În 2013, un tichet Rabla are valoarea de 6.500 de lei. Pentru cumpărarea unei maşini noi se poate folosi un singur tichet valoric. De asemenea, dacă maşina nouă cumpărată respectă norma de poluare Euro 6 sau dacă nivelul de emisii de dioxid de carbon este mai mic de 100 g/km sau dacă maşina are un sistem de propulsie hibrid, statul oferă un bonus de 500 de lei pentru fiecare dintre cele trei categorii enumerate, dar fără a depăşi suma de 1.000 de lei, rezultată prin cumulul a cel mult două eco-bonusuri.

Suplimentarea cu 3.000 de tichete pentru programului Rabla 2013 vine după ce, în perioada 19-21 iunie, AFM a distribuit toate cele 17.000 de tichete valorice alocate iniţial persoanelor fizice pentru 2013. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide