ProMotor NEWS: Top metode de a atinge un nivel minim de consum

Autor: Marius Vișan 18 apr. 2017 Știri auto
ProMotor NEWS: Top metode de a atinge un nivel minim de consum

În ziua de azi marea majoritate a maşinilor sunt „setate” din fabrică de a avea un consum optim. Pentru a atinge acel consum optim, sau mai bine zis pentru a reuşi să reducem consumul de carburant, iată aici un top cu metode de a atinge un nivel minim de consum.

1. Evitarea pe cât posibil a vitezelor mari, adică nu depăşiţi viteza de croazieră a automobililui.
2. Anticiparea traficului sau mai bine zis evitarea perioadelor bruşte de acceleraţie şi frânare. În acest caz consumul poate fi redus cu până la 20%.
3. Unul din factorii foarte importanţi în obţinerea unui consum redus este păstrarea, tot timpul, a presiunii nominale dată de constructor în anvelope.
4. Utilizarea cât mai rară a aerului condiţionat.
5. Închideţi geamurile, în special în timpul rulajului la viteze mari. Geamurile deschise la viteză pot avea un impac negativ asupra consumului acesta înregistrând chiar şi valori cu 10% mai mari.
6. Utilizaţi pilotul automat. Menţinerea unei viteze constante pe distanţe lungi are ca efect scăderea consumului mediu.
7. Evitaţi să încărcaţi cu greutăţi. Încercaţi pe cât posibil să puneţi în maşină strictul necesar. Orice greutate suplimentare are ca efect mărirea consumului.
8. Evitaţi mersul în gol al motorului, dacă ştiţi că oprirea la semafor este mai mare de un minut opriţi motorul.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide