Uită de benzină sau motorină. S-a inventat maşina care merge cu apă, oţet şi cola – VIDEO

Autor: ProMotor 05 sept. 2019 Știri auto

Frații Petru și Gheorghe Bordeianu au descoperit motorul care funcționează cu apă, Coca-Cola, sau orice lichid care conține alcool, de la vodcă și până la vin sau oțet.

Cei doi băcăuani au până în prezent peste 30 de brevete de invenții, toate omologate. “Tehnică nu e grea. E chiar frumoasă. Nu e greu să pui în practică ceea ce își place și te pasionează. Cel mai greu a fost să mă lupt cu mentalitatea unor oameni, care mă credeau nebun”, a spus Gheorghe Bordeianu, unul dintre inventatori.

Maşina poate fi considerată ecologică deoarece arde hidrogen şi elimină oxigen. Gheorghe Bordeianu şi-a testat maşina şi la RAR, iar rezultatele în privinţa emisiilor au fost zero. Orice lichid care contine hidrogen poate fi folosit drept combustibil pentru motor.

Mașina care merge cu apă: Vis sau realitate?

„Dispozitivul funcționează cu oțet și cola, chiar si cu urină” a declarat inginerul băcăuan.

Gheorghe Bordeianu afirmă că orice lichid s-ar pune în motor, cu trei litri, se poate circula chiar şi 5.000 de kilometri. Secretul constă în generatorul de ioni, care separa hidrogenul de oxigen.“Cu un litru de Coca – Cola pot merge cam 5.000 de kilometri. Cam jumătate de an. Toata mașinaria costa aproximativ 500 de lei. Nu e scumpa. Ideea trebuie sa existe”, a mai explicat Petru Bordeianu pentru Oferteturismbacau.wordpress.comTotuşi, maşina are nevoie de benzină doar pentru a fi pornită, iar după asta motorul funcţionează cu amestecul de apă, oţet, cola sau chiar urină.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Stirile ProTV



Comentarii
Inchide