Q8 impune noi standarde în familia Audi – VIDEO

Autor: ProMotor 05 iul. 2018 Știri auto
Q8 impune noi standarde în familia Audi – VIDEO

Modelul Audi Q8 introduce acum un nou membru în familia Q. Din faţă se remarcă grila impunătoare a radiatorului specifică mărcii, numită Singleframe. Numeroase detalii amintesc de modelul quattro original. Noul Audi Q8 are o lungime de 4,99 metri, o lăţime de 2,00 metri şi 1,71 metri înălţime, acest SUV-coupé este mai lat, mai scund şi cu garda la sol mai redusă decât fratele său, modelul Q7. În spate este montat un sistem cu trei scaune, care, opţional, poate fi ajustat longitudinal. Cu spătarele rabatate, portbagajul de sub hayónul cu acţionare electrică are o capacitate de 1.755 de litri. 

Elementul central al interiorului este afişajul tactil MMI touch response. Elementele de la interior sunt îmbinate logic, de la fanta îngustă a ventilaţiei, la consola lată, de pe tunelul central, pe care este montat levierul transmisiei tiptronic. Printre dotările opţionale, se numără scaunele profilate cu funcţie de masaj şi cu ventilaţie, sistemul automat de climatizare şi pachetul pentru calitatea aerului, pentru a spori confortul în această ambianţă elegantă.

Audi este quattro, iar quattro este Audi! Asta se aplică şi la modelul Q8. În mod uzual, diferenţialul blocabil central pur mecanic transferă cuplul la puntea din faţă şi la cea din spate în raport 40:60. Când este necesar, sistemul transferă cea mai mare parte a cuplului către puntea care are tracţiunea mai bună. 

Sistemul electric principal de 48 de volţi încorporează două module tehnice importante: o baterie litiu-ion şi un alternator cu curea. La frânare, sistemul poate recupera până la 12 kW. Această energie este stocată înapoi în baterie. Tehnologia MHEV permite etape lungi de rulare liberă, la care motorul este dezactivat, iar sistemul start-stop poate să intervină încă de la 22 km/h.

Pentru a vedea cum se conduce noul Audi Q8 daţi play clipului de mai jos. 

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide