Randări: noua generaţie Skoda Fabia 3 va fi versiunea hatchback a noii Skoda Rapid?

Autor: Oraan Mărculescu 23 iun. 2012 Știri auto
Randări: noua generaţie Skoda Fabia 3 va fi versiunea hatchback a noii Skoda Rapid?

Cât de important a fost pentru cehi conceptul Skoda MissionL am văzut o dată cu primele imagini ale sedanului familist Skoda Rapid. Dar MissionL se va regăsi şi în liniile noii generaţii Skoda Fabia, sau cel puţin aşa ne dau de înţeles francezii de la L’Automobile Magazine prin randările lor – VEZI AICI SCHIŢELE CU SKODA FABIA 3.

Noua Skoda Fabia va prelua imaginea frontală foarte sobră de pe Skoda Rapid, urmând să renunţe la stilul de „maşinuţă de oraş” al actualei generaţii. Noua Fabia va fi mult mai sobră, iar designul care va abunda de muchii va inspira siguranţă, robusteţe şi, evident, un puternic spirit germanic.

Ca dimensiuni, noua Fabia va avea o lungime de circa 4 metri, iar portbagajul se anunţă generos pentru clasa mică; 350 de litri, cu 50 de litri mai mult decât actuala generaţie. Cei cu mai mult spirit pragmatic vor avea la dispoziţie şi versiunea de caroserie Fabia Combi, dar amatorii de sportivitate s-ar putea să nu mai regăsească în catalog versiunea Fabia RS – cererea scăzută a pus sub semnul întrebării o viitoare versiune hot hatch bazată pe Fabia.

Cei de la Skoda au planuri ambiţioase cu Skoda Fabia 3, de la care se aşteaptă vânzări de 300.000 de exemplare anual. În plus, Fabia 3 va fi comercializată şi în afara Europei, urmând a deveni primul model global Skoda. Per total, cehii vor să ajungă la un număr de 1,5 milioane de maşini Skoda vândute anual în întreaga lume, mizând în principal pe pieţele auto din China şi India.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide