Record de consum pentru SUV-uri: 3,67 litri/100 km cu Mitsubishi ASX

Autor: Oraan Mărculescu 21 aug. 2012 Știri auto

La noi, Mitsubishi ASX este vândut cu motorul pe benzină de 1,6 litri şi 117 CP, respectiv cu potentul diesel 1.8 DID, de 150 CP şi care, în versiunea 2WD, anunţă un consum mediu de 5,6 litri/100 km.

În unele ţări europene, însă, ASX este oferit şi într-o versiune diesel mai ”relaxată”, de 1,8 litri şi 115 CP, ceea ce, evident, înseamnă şi un consum mai redus: în teorie, consumul mediu se cifrează la 4,8 litri/100 km, foarte bine pentru un SUV/crossover.

Cu o astfel de versiune a reuşit recent un pilot elveţian de avioane Airbus, Felix Egolf, să obţină un consum mediu foarte redus, care, neoficial, devine recordul de consum pentru un SUV/crossover diesel.

Record neoficial de consum pentru Mitsubishi ASX: 3,67 litri/100 km

Astfel, Felix Egolf a reuşit să parcurgă cu un plin o distanţă de 1.852 km pe un traseu constând în principal din autostrăzi din Elveţia, Austria şi Germania. Iar, dacă vă închipuiţi că pilotul a aplicat metoda ”melc, melc, codobelc”, vă spunem că viteza medie înregistrată de computerul de bord a fost destul de mare: 74,1 km/h.

Prin urmare, la finalul călătoriei sale, consumul mediu rezultat a fost unul foarte bun, de numai 3,67 litri/100 km, în condiţiile în care consumul extraurban dat de producător este de 4,3 litri/100 km.

Suntem curioşi dacă vestitul Plattner ar face o figură mai bună… Pentru moment, însă, cei de la Mitsubishi pot fi foarte mulţumiţi, deoarece au reuşit să demonstreze că ASX rămâne unul dintre cele mai atractive SUV-urie de pe piaţă, mai ales în urma acestui record de consum.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide