Renault disponibilizează 9.000 de angajaţi

Autor: Cosmin Iordache 12 feb. 2009 Știri auto
Renault disponibilizează 9.000 de angajaţi

Renault intenţionează să păstreze în acest an 120.000 de angajaţi, urmând să trimită în şomaj, printr-un program de plecări voluntare, 9.000 de persoane, a declarat, conform MEDIAFAX, preşedintele grupului francez, Carlos Ghosn. Din cei 9.000 de angajaţi, doar jumătate vor fi din Franţa, ceea ce ridică mari semne de întrebare legat de cum va afecta această criză Uzina de la Dacia.

Dacia a început anul 2009 cu aproape 1.000 de angajaţi mai puţin, aceştia fiind trimişi acasă prin neprelungirea contractelor de muncă temporare. De asemenea, se zvoneşte că reducerea cadenţei de producţie se va lăsa cu alte debarcări ulterioare ale lucrătorilor de la Dacia.

Statul francez a anunţat, luni, credite guvernamentale de câte trei miliarde de euro pentru Renault şi Peugeot-Citroen în schimbul angajamentului de a nu închide fabricile din Franţa şi de a limita numărul disponibilizărilor. Deşi constructorul francez a aderat la această iniţiativă, anunţul dispobibilizărilor a căzut ca o ghilotină asupra angajaţilor. Şi Nissan a anunţat recent un număr record de 20.000 de disponibilizări.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide