Renault Megane facelift, detalii oficiale

Autor: Gabriel Grosoiu 06 ian. 2012 Știri auto

A treia generaţie de Renault Megane a ajuns la jumătatea vieţii. Asta putem înţelege, cel puţin din decizia francezilor de a ne prezenta facelift-ul moderat, dar personalizat în funcţie de fiecare versiune a maşinii. Pornind de la Megane-ul obişnuit, vom observa faptul că blocurile optice frontale au primit un set de LED-uri de zi, în partea inferioară, iar bara de protecţie este redesenată discret, afişând o nouă gură de aerisire, precum şi un carenaj nou al proiectoarelor de ceaţă.

Tot la capitolul modificărilor de la exterior, putem observa jantele noi, precum şi o paletă cromatică mai cuprinzătoare. Nici versiunea GT Line nu a scăpat de facelift, însă în cazul ei, LED-urile nu au fost amplasate în carcasa farurilor, ci au migrat pe bara de protecţie, lângă proiectoarele plasate într-o zonă redesenată complet.

Exuberantul Megane RS este versiunea ce a primit cel mai discret refresh, acesta având doar o serie de ornamente de culoare roşie, asortate la conturul noilor jante de 19 inchi. Mai importantă, însă, este creşterea puterii hot-hatch-ului cu 15 CP, care se materializează într-un plus de 20 Nm. Dar, vorbin despre motorizări, există trei noi opţiuni.

Propulsorul Energy dCI 110 oferă 100 CP şi un cuplu de 260 Nm, promiţând un consum de motorină de 3,8 l/100 km. Pentru cei care vor mai multă prestanţă, va exista şi motorul Energy dCI 130, de 1.6 litri, ai cărui 130 Cp se vor mulţumi cu un consum mediu de 4,0 l/100 km. Agregatul pe benzină Energy Tce 115, recent sosit şi el în gamă, are capacitatea de 1.2 litri şi va oferi un consum de 5,3 l/ 100 km.

La capitolul gadgeturi, marea noutate oferită de Renault Megane este reprezentată de sistemul Visio, care ajustează automat intensitatea farurilor, în funcţie de circulaţia de pe contrasens, cu ajutorul unei camere video amplasate pe parbriz. De asemenea, compacta franceză este disponibilă, de-acum, şi cu un sistem de avertizare la părăsirea benzii de rulare, iar confortul va fi sporit, datorită noii tapiţerii care îmbină pielea naturală cu Alcantara. Renault Megane facelift va sosi pe piaţă în prima parte a acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide