Renault Symbioz Concept - Maşina viitorului a ajuns la Frankfurt - GALERIE FOTO

 Renault Symbioz Concept - Maşina viitorului a ajuns la Frankfurt - GALERIE FOTO Renault Symbioz Concept - Maşina viitorului a ajuns la Frankfurt - GALERIE FOTO

Renault Symbioz Concept reprezintă viziunea francezilor în privinţa mobilităţii de după anul 2030, când vehiculele vor putea să interacţioneze cu casele, oraşele şi infrastructurile rutiere conectate.

Renault Symbioz este de fapt „o casă şi o maşină integrate" care lucrează împreună. Acesta este prima dată că un concept auto şi o locuinţă inteligentă au fost dezvăluite la un show auto. 

„Modul în care ne folosim autoturismele se schimbă: deja o maşină este mai mult decât o modalitate de a ajunge dintr-un loc într-altul. Acum, maşina este un loc plin de tehnologie, şi devine astfel un spaţiu interactiv şi personalizat care leagă pasagerii de alte maşini, oameni şi obiecte din jurul lor”, a declarat vicepreşedintele Renault, Thierry Bollore.

Conceptul Renault Symbioz este alimentat de motoare electrice situate pe puntea spate, cn un motor pe fiecare roată. În ceea ce priveşte puterea, ne uităm la un cuplu de vârf de 500 kW (680 CP) şi 660 Nm (486 lb-ft). Aceasta înseamnă că poate atinge 100 km / h în mai puţin de şase secunde. Autonomia va fi undeva în jur de 500 km în condiţii de circulaţie din lumea reală.

De asemenea, bateriile sale de 72 kWh pot fi încărcate la 80% din capacitatea lor în 20 de minute printr-un sistem de încărcare inductiv.

GALERIE FOTO