Renault: vom construi un model de oraş, mai mic decât Dacia Logan

Autor: Iulian Dnistran 08 oct. 2014 Știri auto
Renault: vom construi un model de oraş, mai mic decât Dacia Logan

După câteva informaţii venite din surse neconfirmate şi publicate de britanicii de la AutoExpress, a venit momentul adevărului. Grupul Renault (care deţine şi Dacia, printre altele) va construi un model mai mic decât berlina Logan. Declaraţia a fost făcută în timpul Salonului Auto Paris 2014 de către Arnaud Deboeuf, şeful gamei Entry de la Renault, şi Jerome Stoll, directorul de vânzări şi marketing al grupului Renault.

Maşina, care nu are încă un nume (cel puţin pentru public), va fi lansată în anul 2015, dar – atenţie – nu va purta logoul Dacia, ci va fi introdusă mai întâi în India sub brandul Renault. Apoi, dacă vânzările vor fi bune, piaţa de desfacere pentru acest model se va extinde şi în Brazilia.

Cei doi au explicat această strategie prin faptul că India şi Brazilia au reglementări mai puţin stricte decât în Europa şi că e nevoie de timp pentru a vedea dacă un astfel de model ar fi viabil într-o piaţă unde sunt necesare investiţii suplimentare în materie de confort, emisii şi siguranţă. „În funcţie de ce se întâmplă acolo vom şti dacă un astfel de vehicul poate fi vândut şi altundeva în lume, dar e clar că există potenţial”, a completat Jerome Stoll.

Întrebat despre planurile de viitor pentru marca Dacia, Arnaud Deboeuf a declarat că piaţa din Europa nu va primi un model nou în următorii doi ani. În schimb, vor exista câteva ediţii speciale, precum noile Dokker Stepway şi Lodgy Stepway.

Ilustraţia de la începutul articolului a fost creată de Costel Camburu şi nu reflectă planurile Renault.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide