Renault ZOE e-Sport Concept anunţă performanţe de Formula E. Da, aţi citit bine, ZOE [FOTO]

Autor: Marius Vișan 27 apr. 2017 Știri auto

Renault anunţă pe pagina de Twitter performanţele impresionante ale lui ZOE e-Sport Concept: atingerea vitezei de 100 km/h în 3,2 secunde, respectiv o viteză maximă de 210 km/h în mai puţin de 10 secunde.

GALERIE FOTO

 

Echipa Renault a lucrat intens la perfecţionarea şasiului Renault ZOE e-Sport Concept. Şasiul tubular creat de TORK Engineering, suspensiile „dublu-triunghiulare” în faţă şi în spate, jantele de 20 de inchi şi amortizoarele OHLINS reglabile în patru direcţii asigură prototipului Renault ZOE e-Sport Concept performanţe inegalabile pe orice circuit.

Graţie arhitecturii sale, motorizării energice şi gestionării eficiente a transmisiei, Renault ZOE e-Sport Concept se ridică la cel mai înalt nivel de performanţă. Raportul dintre greutatea proprie şi puterea generată (1460 kg cu tot cu pilot/460 cp) şi cuplul motor de 640 Nm (320 Nm per motor), disponibil aproape instantaneu, permit atingerea vitezei de 100 km/h în 3,2 secunde, respectiv o viteză maximă de 210 km/h în mai puţin de 10 secunde.

Renault ZOE e-Sport Concept este dotat cu două motoare cu magneţi permanenţi de mare capacitate, fiind astfel capabil să genereze o putere totală de 340 kW, adică aproximativ 460 cp. Atingerea puterii maxime este posibilă datorită celor două baterii de 40 kW care alimentează aceste motoare.

Sistemele electronice integrate controlează energia furnizată de baterii în mod precis şi dinamic. Pilotul poate alege unul din cele patru moduri de condus, în funcţie de ceea ce doreşte: comportament sportiv sau autonomie prelungită. În plus, sistemul de răcire cu apă şi aer ajută la menţinerea temperaturii optime pentru componentele electronice ale bateriei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide