Renault Zoé ZE, primele detalii oficiale

Autor: Gabriel Grosoiu 04 nov. 2011 Știri auto

Renault Zoé ZE a fost prezentat la Salonul Auto Paris 2010, cu promisiunea ca anul 2012 să fie marcat de introducerea conceptului în producţia de serie. Pănă să lanseze efectiv modelul, cei de la Renault au decis să facă publice o mare parte din detaliile constructive ale maşinii.

Astfel, Zoé ZE va avea o lungime de 4.086 m, o lăţime de 1.788 m, precum şi o înălţime de 1.54 m, ceea ce îl va încadra în standardele clasei mici. Greutatea de 1390 kg se va justifica prin prezenţa setului de baterii lithiu-ion ce alimentează motorul electric de 60 kW (80 CP), similar cu cel al versiunii electrice de Kangoo.

Maşina va fi capabilă să atingă o viteză maximă de 140 km/h, iar autonomia se va cifra la 160 km. Deşi va fi un vehicul cu zero emisii poluante, se estimează o cantitate de CO2 de 12g/km, pe care Zoé ZE o va trimite în atmosferă.

Cei interesaţi de noul model electric se pot înregistra pe site-ul Renault pentru a primi din timp informaţii cu privire la stadiul de dezvoltare a proiectului, dar încă nu există posibilitatea ca Renault Zoé ZE să poată fi rezervat de clienţii care nu mai au răbdare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide