Revoluţie pentru Volkswagen Passat, din 2014

Autor: Gabriel Grosoiu 04 ian. 2012 Știri auto
Revoluţie pentru Volkswagen Passat, din 2014

Volkswagen Passat a reuşit să câştige în timp statutul de etalon al clasei medii în Europa, un segment foarte important pentru producătorii auto cu pretenţii. Apărută în 2005, actuala generaţie a primit în 2010 un facelift profund, însă nevoia tot mai mare ca berlina germană să se înnoiască total se face tot mai des simţită în ultima vreme.

La Wolfsburg, nimeni nu stă degeaba, aşa că noua generaţie de Volkswagen Passat, aşteptată în 2014, este în plin proces de elaborare, pornind de la o nouă platformă tehnică modulară, denumită MQB. Marele avantaj al acesteia va consta în faptul că va putea fi folosită atât pentru maşini de clasă medie, cât şi pentru segmente inferioare, precum clasa compactă şi cea mică.

De altfel, aceeaşi bază va fi folosită şi în elaborarea viitoarelor Volkswagen Golf şi Audi A3, iar în cazul lui Passat, soluţia MQB va garanta o scădere în greutate de circa 50 kg, un detaliu destul de important pentru un consum sensibil ameliorat. Tot la un caracter economic îmbunătăţit va contribui şi gama de motorizări.

Acestea vor fi în mare parte preluate de pe actuala generaţie, dar în cazul lor va fi adaptat sistemul Start/Stop, precum şi un catalizator care să întrunească normele de poluare Euro6, în cazul propulsoarelor diesel. În premieră, gama Volkswagen Passat va dispune şi de o alternativă hibridă.

Aceasta va consta în mariajul dintre un motor termic de 170 CP şi unul electric, ce va garanta o autonomie electrică de 50 km. Nici partea de entertainment la bord nu va fi omisă de inginerii germani, aceştia pregătind pentru habitaclul maşinii un sistem multimedia avansat, dotat cu conexiuni Bluetooth şi iPod.

Variantele de caroserie folosite în prezent, berlină şi break vor fi păstrate, CC-ul devenind de anul trecut model autonom în oferta Volkswagen. Totuşi, proaspătul Passat Alltrack va trebui să confirme aşteptările, pentru a rămâne în gamă, însă detaliul picant în legătură cu viitoarea generaţie este legat de posibilitatea introducerii unui Passat coupe. Rămâne să vedem cum se va prezenta viitorul Volkswagen Passat, din 2014.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide