De la ce veneau literele PECO ale vechilor benzinării. Nu au nicio treabă cu “petrol şi combustibili”, aşa cum cred 99% dintre români

Autor: ProMotor 11 feb. 2018 Știri auto

Înainte de momentul 89, după care a început să răsare soarele de la Vest pentru companiile de stat – cum altfel atunci? -, reclamele la produse erau cumva degeaba.

În primul rând pentru că nu găseai produsele, iar în al doilea rând că nu exista concurenţă. Totul era mâna statului şi fiecare produs avea un singur producător.

Galerie foto cu reclame PECO de pe vremea lui Ceaușescu

Un fel de monopol impus de ideologia comunistă. Şi nicio reclamă nu trecea pragul tiparului sau al tv-urilor fără un acord de la înalta conducere de stat şi de partid.

În 1973, încă înainte să calce rău pe bec unicul cârmaci, a apărut această reclamă – sexy, zicem noi. Adică domnişoara e cu coapsele pe afară şi căţărată pe pompă de benzină. Simbolistică destul de erotică.

Din pagina de FB care ne-a amintit această reclamă afăm şi dela ce vin iniţialele PECO – nu dela petrol şi combustibili, aşa cum credeam şi cum – unii dintre noi ştiau -, ci de la produse etilate cu cifră octanică. Bun!

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: graphicfront.ro



Comentarii
Inchide