ROMÂNIA: Harta celor o mie de puncte de alimentare a maşinilor cu combustibili alternativi

Autor: Marius Vișan 16 feb. 2018 Știri auto
ROMÂNIA: Harta celor o mie de puncte de alimentare a maşinilor cu combustibili alternativi

În trei ani, în România vor fi cel puţin 1.000 de puncte de alimentare a maşinilor cu combustibili alternativi. Până la finalul anului 2020, vor fi amplasate circa 1.000 de puncte de reîncărcare/realimentare cu combustibili alternativi: energie electrică, în special, dar şi GNC-gaz natural comprimat. 

Citeşte şi Cei care au Volkswagen Touareg ar trebui să ştie de problema asta. Ce ascund pragurile maşinii – VIDEO

Citeşte şi Imagini care vor intra în arhivă: Galeriile metroului din Drumul Taberei – VIDEO

166 dntre ele vor fi amplasate în oraşe, iar restul pe şosele, potrivit strategiei guvernamentale, care a stabilit şi densitatea acestor puncte, în funcţie de mărimea oraşelor. Iată estimarea, pentru fiecare oraş:

Bucureşti:  50 puncte de reîncărcare cu energie electrică  şi 10 staţii de realimentare cu GNC

Bacău, Braşov, Brăila, Galaţi, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Oradea, Ploieşti, Timişoara, Baia Mare, Piteşti: câte 5 puncte de reîncărcare cu energie electrică (total: 65 de puncte)  şi câte 1 staţie de realimentare cu GNC (total: 13 staţii)

Arad, Reşiţa, Drobeta Turnu-Severin, Deva, Zalău, Satu-Mare, Bistriţa, Suceava, Botoşani, Piatra Neamţ, Târgu Mureş, Vaslui, Miercurea Ciuc, Bacău, Alba Iulia, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Focşani, Râmnicu Vâlcea, Târgovişte, Buzău, Tulcea, Târgu Jiu, Slatina, Alexandria, Slobozia, Călăraşi, Giurgiu: 1 punct de reîncărcare cu energie electrică (total: 28 de puncte).

Sursă: economica.net

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide