România produce tramvaie. Cât costă şi cât consumă tramvaiul Autentic – VIDEO

Autor: Marius Vișan 21 nov. 2017 Știri auto

Astra Vagoane Călători a lansat un nou tramvai. Acesta se numeşte Autentic şi a fost testat zilele acestea pe liniile din Timişoara. Autentic este conceput şi fabricat de Astra Vagoane Călători iar componentele provin în mare parte de la firme din România, scrie Digi24 citând Economica.net.

Noul tramvai este modular, cu podea joasă şi poate fi unidirecţional sau bidirecţional, cu uşi care să se deschidă pe ambele părţi.

Tramvaiul împrumutat pentru teste la Timişoara este format din două module şi are 18 metri lungime.

FOTO

În funcţie de dotările solicitate de client, preţul unui astfel de tramvai variază între 1,25 milioane şi 1,4 milioane de euro, fiind sub cel al competitorilor, potrivit directorului Astra Vagoane Călători.

Noul tramvai al Astra are unul dintre cele mai mici consumuri de energie electrică din piaţă, respectiv 1,75-1,8 KW/kilometru, precizează directorul general al companiei producătoare.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide