România ţine capul de afiş la Frankfurt. Ce lansări vor avea loc anul acestaÎn urmă cu un deceniu...

România ţine capul de afiş la Frankfurt. Ce lansări vor avea loc anul acesta România ţine capul de afiş la Frankfurt. Ce lansări vor avea loc anul acesta

Dacia lansează astăzi în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt cea de-a doua generaţie a SUV-ului Duster, cel mai avansat din punct de vedere tehno­logic automobil asamblat vreo­dată la Mioveni, iar Ford prezintă noul EcoSport, SUV-ul care are misiunea de a accelera producţia la Craiova.

În urmă cu un deceniu, Ford prelua oficial uzina de la Craiova prin semna­rea contractului de privatizare cu statul ro­mân, reprezentat la acea vreme de Călin Popescu Tăriceanu. De atunci, Ford a asamblat în Bănie circa 300.000 de autovehicule din modelele Transit Connect şi B-Max, volum similar cu cât ar fi trebuit să producă într-un singur an. Pe de altă parte, în 2007 economia Europei „duduia”, vânzările creşteau, iar potrivit unor surse din cadrul Ford, planul americanilor era ca la Craiova să ajungă Fiesta, asamblat şi în prezent în Germania la Köln.

Citeşte articolul complet în ZFCorporate