Romanian Extreme Adventure, Buzău 2009 – 29 iunie

Autor: Oraan Mărculescu 13 iul. 2009 Știri auto

VEZI TOATE ARTICOLELE ROMANIAN EXTREME ADVENTURE BUZĂU 2009

Offroad Romanian Extreme Adventure 2009 – ziua a treia de pe tare.ro

Proba speciala, inaintea ploiiLa categoria Auto Extrem, din cele 17 echipaje doar unul a abandonat în traseu, însă de proba specială de la finalul acestuia au trecut doar jumătate dintre cei rămaşi, ploaia torenţială obligându-i pe restul să abandoneze sau să nu mai ia startul.

Dacă, în condiţii normale, urcarea bolovanilor de pe pârâul respectiv a fost cotată ca având dificultate medie, o dată cu venirea ploii torenţiale condiţiile s-au schimbat drastic, spiritul de conservare al concurenţilor fiind mai puternic decât dorinţa de "a-şi rupe" maşinile.

Cel mai rapid timp în această specială l-a înregistrat echipajul Doczi Istvan / Almacht Norbert, însă finalul zilei avea să îi scoată pe primele poziţii pe Drelciuc Silviu / Marişcariu Daniel, urmaţi de Craioveanu Sorin / Ursu Dan, cele două echipaje descurcându-se foarte bine la proba de orientare în traseu şi fiind despărţite de puţine puncte.

Dificultate medie pentru totiÎn ce priveşte situaţia la Auto Open, traseul a fost suficient de dificl până la începerea ploii, în final, din cele 21 de echipaje 4 fiind nevoite să abandoneze, în timp ce alte 5 maşini au depăşit timpul maxim admisibil pentru terminarea traseului (din cauza condiţiilor nefavorabile, concurenţii au rămas până dimineaţa în pădure, fiind periculos să continue traseul noaptea, pe ploaie torenţială).

Echipajul Vlaşin Sorin / Anastasiu Constantin s-a descurcat cel mai bine în această zi, urmat la mică distanţă de Mareş Ady / Bicleşanu Claudia şi de Oprea Andrei / Lascu Răzvan – ultimii ocupând prima poziţie în clasamentul parţial după această a doua zi.

Moto Extrem, cu brioConcurenţii de la Moto Extrem s-au descurcat foarte bine, în ciuda condiţiilor dificile şi a unei probe speciale rapide, înregistrându-se un singur abandon. La finalul zilei, cel mai bun timp îl avea Tara Ion, urmat la o distanţă confortabilă de Gyenes Emanuel şi Olah Laszlo. La categoria Moto Old Boys, 4 din cei 7 concurenţi au ratat check-pointuri, fiind penalizaţi, iar cel mai bun "bătrânel pe două roţi" a fost Turcea Ovidiu.

Din cei 35 de participanţi la clasa Moto Open, 10 au fost nevoiţi să abandoneze, în timp ce alţi 9 au fost penalizaţi pentru ratarea unor checkpointuri. Lupta a fost foarte strânsă între primele poziţii, în final Teodorescu Daniel reuşind să termine pe prima poziţie a clasamentului parţial după această a doua zi, urmat de Rusu David şi Speresi Mihai şi Chebac Sorin, la diferenţe foarte mici.

La ATV s-a mers bineBăieţii de la ATV Extrem s-au "jucat" serios, toţi ajungând la finish, însă trei dintre ei cu penalizări (din nou, de vină înrăutăţirea vremii, care i-a făcut să nu intre în specială. Renzler Oliver s-a detaşat confortabil pe prima poziţie a acestei zile.

În ce priveşte ATV Open, lucrurile nu au fost la fel de simple, înregistrându-se 2 abandonuri. Pe prima poziţie au terminat doi concurenţi cu acelaşi timp: Irimescu Răzvan şi Dib Adrian, urmaţi la un punct diferenţă de Buta Dan.

Practic, ziua de luni 29 iunie a demonstrat că natura are capricii peste care nu se poate trece – lucru arătat de ploaia care avea să fie de nelipsit în următoarele zile şi nopţi, atât în munţii de la Romanian Extreme Adventure, cât şi în restul ţării. Ceea ce a condus la decizia ca marţi să fie zi de pauză, urmând ca etapa să fie reluată miercuri, 1 iulie.

VEZI AICI TOATE FILMĂRILE DE LA ROMANIAN EXTREME ADVENTURE 2009

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide