Scandalul Diselgate declanşază noi anchete în 28 de state din UE

Autor: Mediafax 06 nov. 2015 Știri auto
Scandalul Diselgate declanşază noi anchete în 28 de state din UE

VW, cel mai mare producător auto european, a admis în septembrie că a manipulat testele emisiilor pentru a masca nivelul oxidului de nitrogen generat de 11 milioane de automobile diesel ale grupului, cu ajutorul unui soft ilegal. Vehiculele implicate vor fi rechemate începând din ianuarie pentru eliminarea softului, iar grupul a alocat în trimestrul al treilea 6,7 miliarde de dolari pentru acoperirea costurilor, informează Mediafax.

Scandalul s-a agravat după ce VW a anunţat marţi că a subestimat consumul de carburant şi emisiile de dioxid de carbon a circa 800.000 de vehicule, unele pe benzină, din Europa.

Comisia a susţinut într-o scrisoare că nu a avut cunoştinţă despre neregulile legate de emisiile de dioxid de carbon şi a cerut sprijinul guvernelor europene pentru a afla cum şi de ce s-a întâmplat acest fapt.

Noua maşină a Patriarhului Daniel – GALERIE FOTO

 

GALERIE FOTO – Cel mai luxos ARO i-a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu

 

VIDEO. După ce un biciclist în roagă să elibereze banda lui, şoferul acesta din Braşov îi arată ce poartă la el pentru „protecţie”

 

CE a contactat deja Autoritatea Federală pentru Transportul Auto din Germania, care este responsabilă cu aprobarea conformităţii noilor tipuri de automobile, şi a discutat această problemă cu reprezentanţii altor autorităţi naţionale, la o întâlnire care a avut loc joi seara la Bruxelles.

Un purtător de cuvânt al Comisiei a confirmat existenţa scrisorii, adăugând că instituţia a cerut guvernelor naţionale să extindă investigaţiile pentru a stabili posibilele încălcări ale legislaţiei UE.

„Miza este încrederea publică. Avem nevoie de toate faptele şi de aplicarea cu rigurozitate a legislaţiei existente”, a spus purtătorul de cuvânt.

Testarea vehiculelor este făcută de autorităţile naţionale, astfel că Executivul UE depinde de instituţiile respective pentru aplicarea legilor.

 

Jeremy Clarkson se ţine de glume sau face o confuzie gravă? Imaginile cu noua lui maşină şi descrierea ei au aprins internetul

 

Supercamionul lui Ceauşescu

 

Apare o nouă marcă de lux, iar în spatele ei se află un constructor banal

 

Sistemul este criticat de ecologişti pentru că testele efectuate în trafic au arătat un nivel al emisiilor mult mai ridicat decât cel rezultat în timpul testelor de laborator.

Producătorii auto formează un lobby puternic în UE, fiind o sursă majoră de locuri de muncă şi exporturi.

Scrisoarea, semnată de comisarul pentru Industrie Elzbieta Bienkowksa şi comisarul pentru Climă şi Energie Miguel Arias Canete, care datează din 5 noiembrie, cere statelor membre să furnizeze informaţii, până la sfârşitul acestei luni, despre orice fel de dovezi sau informaţii referitoare la posibile nereguli legate de certificarea valorilor emisiilor de dioxid de carbon.

 

Povestea omului care a scris istorie la Dacia: torturat 14 ore de Securitate – interogat 3 zile de Renault

 

GALERIE FOTO Aţi mai văzut aşa ceva? ARO cu 6 uşi

 

VIDEO. Echipa Top Gear riscă închisoarea

 

Dacia Duster Army ar putea echipa forţele române. Anunţul a venit azi – GALERIE FOTO

 

GALERIE FOTO Mercedes GLS: S-Class-ul SUV-urilor, expus din toate unghiurile

 

Nu plătesc amenda de circulaţie, care sunt urmările? După cât timp îţi poate bloca statul conturile personale

 

GALERIE FOTO Dacia de 850 de cai-putere

 

Un prototip pentru şoferul român din 1980

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide