Scandalul Volkswagen: Directorul ar fi aflat de softul de manipulare a emisiilor de gaze înaintea autorităţilor

Autor: Marius Vișan 20 aug. 2018 Știri auto
Scandalul Volkswagen: Directorul ar fi aflat de softul de manipulare a emisiilor de gaze înaintea autorităţilor

Herbert Diess, directorul executiv al Volkswagen, ar fi fost informat de existenţa software-ului de manipulare a emisiilor de gaze cu două luni înainte ca autorităţile de reglementare să înceapă o anchetă în acest caz. 

Documentele recent dezvăluite de la procuratura din Braunschweig, ridică întrebări asupra companiei VW, referitoare la informarea în timp util a investitorilor cu privire la scandalul care ar fi ajuns la peste 27 de miliarde de dolari în amenzi şi penalităţi.

Răspunzând la raportul publicaţei germane, producătorul auto a reiterat sâmbătă că membrii consiliului de administraţie nu şi-au încălcat obligaţiile de divulgare şi au decis să nu informeze investitorii mai devreme, deoarece nu au reuşit să înţeleagă domeniul de aplicare a eventualelor amenzi şi sancţiuni.

Potrivit revistei germane, autorităţile din Statele Unite au dezvăluit înşelăciunea Volkswagen pe 18 septembrie 2015.

Referindu-se la documentele dezvăluite de procuratura din Braunschweig, Der Spiegel precizează că directorul a fost prezent la o reuniune din 27 iulie 2015, când inginerii şi directorii executivi au discutat despre modul de abordare a autorităţilor de reglementare din SUA care ameninţa să interzică maşinile VW din cauza nivelurilor excesive de poluare.

La jumătatea lunii iulie, autorităţile germane au impus o amendă de un miliard de euro grupului auto Volkswagen în ancheta privind manipularea emisiilor poluante, informau publicaţiile Die Zeit şi T-online, grupul auto Volkswagen transmiţând ulterior că „acceptă amenda şi îşi asumă responsabilitatea”.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide