Schimbare de nume pentru citadina Mitsubishi: Space Star va debuta la Geneva 2013

Autor: Oraan Mărculescu 11 feb. 2013 Știri auto

Până acum, Mitsubishi s-a bazat pe Colt în lupta cu rivalii din segmentul citadinelor pe plan european. Un model care a îmbătrânit, deci era necesar un înlocuitor.

Noul model de clasă mică, însă, nu a stârnit urale din partea publicului şi analiştilor, deşi numele era promiţător: Mirage. Mai ales că japonezii au făcut tam-tam încă de prin 2010 cu o serie de concepte reunite sub titulatura Mitsubishi Global Small.

Urmaşul lui Mitsubishi Colt se dovedeşte un model de clasă mică pur şi simplu decent, cu un design care nu surprinde, dar nici nu deranjează retina. Totuşi, se simte lipsa unei imagini de marcă, aproape niciun detaliu important necomunicând apartanenţa la familia Mitsubishi.

Pentru a contracara acest neajuns, japonezii s-au gândit să schimbe puţin tactica în ce-i priveşte pe europeni, aşa încât, chiar dacă maşina a fost deja prezentată în avanpremieră la Salonul Auto Paris 2012, debutul oficial comercial pe Bătrânul Continent are loc la Salonul Auto Geneva 2013.

Dar nu cu modificări de design, ci cu schimbarea numelui: Mitsubishi Space Star. De ce nu a mai fost păstrată denumire Colt, nu prea înţelegem, dar ştim că Space Star a fost un nume prolific pentru japonezi în anii ’90.

Dacă atunci Space Star era un monovolum de clasă mică, foarte apreciat pentru excelentul caracter practic raportat la dimensiunile reduse, acum Mitsubishi Space Star îşi va gratula pasagerii cu un habitaclu normal pentru clasa mică şi beneficiind tot de linii simpliste, la fel ca exteriorul.

Însă mai multe detalii despre dimensiuni, detalii tehnice şi dotări, cu ocazia lansării de la salonul elveţian.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide