Schimbare pe piaţa auto: Una din patru maşini vândute în România este un SUV

Autor: Bogdan Alecu 26 apr. 2017 Știri auto
Schimbare pe piaţa auto: Una din patru maşini vândute în România este un SUV

Automobilele de teren, SUV-urile şi crossoverele câştigă tot mai mult teren, iar dacă în urmă cu un deceniu reprezentau doar o nişă, în prezent mai bine de unu din patru astfel de automobile vândute în România este un SUV, potrivit datelor din piaţă, scrie Ziarul Financiar.

În total, în primul trimestru al acestui an vânzările maşinilor de teren au urcat cu 33% faţă de perioada similară a anului trecut, la aproape 6.500 de unităţi, avansul fiind dublu comparativ cu cel al pieţei auto.

Ca pondere, SUV-urile au înregistrat în primul trimestru o cotă de 28% din piaţa autoturismelor, faţă de 24% în perioada similară a anului trecut. Mai mult, SUV-ul a devenit anul acesta a doua cea mai bine vândută formă de caroserie după cea hatchback (în două volume) care include clasele mică şi compactă, cele mai bine vândute de pe piaţa locală, depăşind sedanul. Dacă în trecut berlina sau sedanul era cea mai căutată formă de caroserie, treptat clienţii de pe piaţa locală s-au „aliniat“ la cerinţele pieţei europene, unde cel mai bine vândute maşini sunt cele hatchback alături de breakuri şi SUV-uri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Sorin Pâslaru
Sorin Pâslaru
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide