SheRides, SheTaxi – aplicaţiile de taxi dedicate exclusiv femeilor

Autor: Iulian Dnistran 12 sept. 2014 Știri auto

Dacă veţi căuta pe google ”shetaxi”, cel mai probabil primul rezultat va fi compania She Taxi din… India. Un proiect ambiţios, care are la bază ideea de a combate violenţa împotriva femeilor şi prin care cei interesaţi pot alege să circule doar cu taxiuri conduse de femei. O idee care nu e nouă, ba chiar a fost aplicată încă de acum câţiva ani în unele ţări, printre care Mexic sau Marea Britanie.

În SUA, însă, aplicaţiile SheRides sau SheTaxi reprezintă un pas suplimentar: taxiuri conduse de femei care vor transporta doar pasageri de sex feminin. Fie pentru că unele femei se simt inconfortabil cu taximetrişti-bărbaţi la volan, fie pentru că vor pur şi simplu compania unei femei.

Cu noile aplicaţii, femeile din New York nu mai riscă să ”prindă” taximetrişti nesimţiţi, misogini sau deranjanţi

 

Aplicaţia va cere utilizatorului să se identifice ca fiind femeie sau bărbat, în al doilea caz utilizatorul fiind direcţionat către alte servicii de taxi. SheRides e, de fapt, aceeaşi aplicaţie precum SheTaxi, dar a fost necesară schimbarea denumirii pentru oraşul New York din cauza legilor care interzic folosirea termenului ”taxi”.

Fondatoarea Stella Mateo este, culmea, soţia celui care a pus bazele unui grup care reprezintă interesele a peste 30.000 de taximetrişti din New York, ”New York State Federation of Taxi Drivers”. Conform doamnei Mateo, ideea i-a venit când folosea serviciile unei femei-şofer pentru a-şi duce copiii la şcoală sau la activităţile de după şcoală.

După care a fost vorba şi de emancipare, printr-o astfel de iniţiativă Stella Mateo dorind să ajute cât mai multe femei să intre într-un domeniu dominat de bărbaţi. Ca exemplu, doar 1% dintre şoferii de taxiuri Yellow Cab din New York sunt de sex feminin, în timp ce procentul femeilor-şoferi de la firmele de închiriat maşini şi limuzine nu depăşeşte 5%.

Oare vor fi şi taximetriste care să înjure şi să se comporte necivilizat?

 

Pentru moment, SheTaxi are recrutate un număr de 50 de femei-şofer, dar cererile sunt mult mai numeroase. În plus, mulţi dintre cei care deţin companii de închiriat maşini şi-au arătat disponibilitatea de a angaja mai multe femei-şofer, considerând că sunt angajate mai conştiincioase decât bărbaţii şi le oferă clienţilor mai multă încredere.

Voi ce credeţi:

AR TREBUI SĂ EXISTE ÎN ROMÂNIA COMPANII DE TAXI DEDICATE DOAR FEMEILOR?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide