Skoda Rapid, sedan compact la preţ mic!

Autor: Adrian Mihălţianu 23 iul. 2012 Știri auto

Spaţiul este principalul atu pe care îl scot în faţă cehii de la Skoda atunci când vorbesc de noul Rapid, proaspăt arătat lumii în primele imagini oficiale. La 4.48 metri lungime şi 1.7 metri lăţime, Skoda Rapid a avut nevoie de soluţii ingenioase la interior pentru a oferi un spaţiu generos, însă cehii deja s-au obişnuit să ofere aşa ceva încă de pe vremea Octaviei.

Interesant este şi faptul că sunt anunţate nu mai puţin de şapte versiuni de motorizare – cinci pe benzină şi două turbo-diesel, ceea ce ne face să credem că cehii nu vor dota maşina doar cu propulsoare de 70 de cai putere, ci vor încerca şi motorizări mai puternice.

Ideea de bază a maşinii? Să ofere spaţiu generos, un design sobru dar pe măsura statutului căutat de clienţii estici, precum şi un interior de calitate. Vom vedea abia la Paris în toamnă dacă le-a şi reuşit, însă dacă e să judecăm după ce am văzut deja pe Skoda Citigo în privinţa interiorului, au toate şansele să le iasă!

Rapid va fi poziţionat între Fabia şi Octavia, fără a canibaliza vânzările celor două, pentru că întreaga sa filosofie este de low-cost, pe când celelalte modele vor urca atât ca dotări cât şi în privinţa calităţii percepute. Concurenţii principali sunt SEAT Toledo şi noii veniţi Peugeot 301 şi Citroën C-Élysée, dar rămâne de văzut şi cum va arăta noul Logan, care iniţial era gândit să aibă un preţ în continuare chiar sub nivelul de 10-15.000 de euro pe care îl atacă aceste noi sedanuri low-cost.

Dar mai e ceva interesant la Rapid: e prima maşină care dezvăluie noul limbaj de design Skoda. În cuvintele lor: clar, precis, proaspăt şi emoţional. Acum, emoţional poate e mult spus, însă chiar şi acest sedan low-cost arată actual şi bine închegat.

Skoda a anunţat recent şi preţurile pentru Germania. Acolo, Rapid va pleca de la preţul de 13.990 euro şi va fi echipat cu propulsorul 1.2 MPI care dezvoltă 75 CP şi nivelul de dotări Easy. Dacă veţi dori să optaţi pentru motorul 1.2 TSI de 86 CP va trebui să scoateţi aveţi pregătiţi în jur de 15.350 euro, iar pentru varianta 1.6 TDI de 106 CP preţul se va situa în jurul valorii de 18.000 euro.

Ce spuneţi, se vede influenţa designerului şef Jozef Kaban, venit de la Audi?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide