Spotify este disponibil în România. Care sunt maşinile care permit utilizarea Spotify şi în automobil

Autor: Marius Vișan 14 mart. 2018 Știri auto

Spotify, cel mai mare jucător pe piaţa globală de music on demand, este disponibil acum pentru utilizatorii din România. Modelele BMW şi MINI care sunt echipate cu funcţia Apps (deja din 2011) permit utilizarea Spotify şi în automobil, în meniul iDrive, folosind telefonul mobil al utilizatorului. În acelaşi timp, cele mai noi generaţii ale interfeţei iDrive permit integrarea wireless, prin sistemul Bluetooth.

Citeşte şi Ianis preia ştafeta. Detalii despre maşina pe care a primit-o fiul lui Hagi – FOTO

Integrarea în sistemul iDrive, pe lângă streaming audio, permite utilizatorilor să acceseze direct din maşină, într-un meniu specific sistemului, majoritatea funcţiilor Spotify – inclusiv secţiunea de playlists sau căutare. Totodată, faţă de alte soluţii generice de integrare a aplicaţiilor de pe telefon mobil în automobil, funcţiile BMW şi MINI Apps permit o serie de funcţionalităţi unice – aşa cum este accesarea aplicaţiei prin comanda vocală, afişarea titlului melodiei pe Head-Up Display sau controlul prin funcţiile de pe volan.

BMW Group a fost pionier în integrarea aplicaţiilor de telefon în automobil odată cu lansarea actualei generaţii de BMW Seria 1, deja din 2011. Odată cu lansarea actualei generaţii BMW Seria 7 şi a generaţiei a cincea a sistemului iDrive, BMW Group a oferit în premieră mondială integrarea Apps wireless, prin interfaţa Bluetooth. După o primă sincronizare cu telefonul mobil, toate aplicaţiile compatibile sunt automat integrate în sistemul iDrive, imediat ce utilizatorul porneşte automobilul şi telefonul mobil este în habitaclu.

În acest moment, prin telefoanele iPhone, alături de Spotify, pentru România mai sunt disponibile Audible, TuneIn Radio, TuneIn Radio Pro, Deezer, Sticher. Acestea asigură diverse servicii audio – de la web radio, podcasts şi music on demand. Glympse şi Find my familiy, friends, phone sunt aplicaţii de localizare, în timp ce BMW M Lap Timer oferă funcţii extinse de telemetrie pentru modelele BMW, alături de integrarea unei camere video GoPro.

Citeşte şi Bosch angajează în România. Pe posturile astea se poate angaja oricine


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide