Studiu: Sunt scaunele de copii sigure pentru supraponderali?

Autor: Andrei Nan 08 dec. 2011 Știri auto
Studiu: Sunt scaunele de copii sigure pentru supraponderali?

Siguranţa pasivă, dar şi cea activă, de foarte multe ori face diferenţa dintre viaţă şi moarte. Atunci când în maşină se află şi copii situaţia se complică mai mult. Sistemele de siguranţă de pe maşină sunt destinate exclusiv adulţilor, ele fiind neeficiente copiilor sau pot chiar sa le provoace răni grave. Pentru siguranţa lor s-a „inventat” scaunul pentru copil. O invenţie foarte utilă, indiferent de vârsta sau greutatea copilului. Pentru cei mici exista scaune, iar pentru cu vârste mai mari există aşa numitele înălţătoare de scaun.

Centrul de cercetare de prevenirea accidentelor a spitalului pentru copii din Philadelphia a efectuat un studiu din care reiese că scaunele de copil sunt eficiente chiar şi în cazul copiilor care au o problemă cu greutatea, condiţia necesară şi suficientă fiind ca acestea să fie montate corect. Au fost supuşi studiului aproximativ 1.000 de copii cu vârstele cuprinse între 1 şi 8 ani, toţi implicaţi în evenimente rutiere, iar rezultatul este unul foarte categoric: Nu au fost descoperit nici un risc de rănire pe un interval mare de greutate.

Un lucru foarte important în alegerea scaunului pentru copil este dat de intervalul de greutate suportat de fiecare scaun. Astfel, dacă greutatea copilului se află în intervalul afişat pe etichetă riscul de accidentare gravă este redus. De asemenea este foarte important modul de montare a scaunelor pentru copii. Dacă sunt urmate instrucţiunile producătorului şi se respectă intervalul de greutate, copilul este în deplină siguranţă la bordul maşinii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide