Suzuki, în topul producătorilor auto care au scăzut radical emisiile de CO2

Autor: Marius Vișan 14 mart. 2018 Știri auto

Producătorul Suzuki a scăzut radical emisiile de CO2, automobilele sale ajungând în Top 5 cele mai puţin poluante maşini. Studiul privind emisiile medii de CO2 pentru cele mai vândute 20 de mărci de maşini din Europa a fost efectuat, în 2017, de englezii de la JATO. Suzuki a scăzut emisiile de CO2 cu 3.8 g/km, atingând cota de 114.9 g/km, cu 5.1 g/km mai puţin decât limita maximă admisă.
Reducerile se datorează atât îmbunătăţirii coeficienţilor de ardere a amestecului combustibil, cât şi scăderilor semnificative la nivelul pierderii de cuplu la schimbarea treptelor de viteză.

Propulsoare pe benzină de 1.0 litri BOOSTERJET sau 1,2 litri DUALJET vin cu tehnologii ingenioase care reduc consumul, cresc performanţele şi scad semnificativ emisiile de noxe, fiind foarte atente cu mediul.

De exemplu, modul de amplasare şi sistemul de injecţie directă ale motorului de 1.0 litri scad consumul de combustibil, dar, graţie compresorului, oferă un cuplu similar cu al unui motor aspirat de 1,7 – 1,8 litri.

Pentru propulsorul de 1,2 DUALJET pe benzină, inginerii de la Suzuki au gândit, printre altele, sistemul EGR (recirculare a gazelor de eşapament) care aduce o economie de 5 procente a consumului de combustibil, deci şi o reducere proporţională a emisiei de noxe.
Dacă vrem să reducem şi mai tare consumul de benzină şi emisia de noxe, atunci putem să apelăm la una dintre cele mai eficiente sisteme hibride de pe piaţă la acest moment. Cele două propulsoare pot veni la pachet cu sistemul SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki). SHVS este un sistem hibrid dezvoltat de Suzuki care foloseşte un starter generator integrat (ISG – integrated starter generator), care asistă motorul termic în timpul accelerărilor şi, foarte important, permite recuperarea energiei în timpul frânărilor.
Date fiind statisticile ONU din 2017 care spun că emisiile de gaze cu efect de seră au crescut cu aproape 3% la nivel mondial, faţă de perioada 2014-2016 în care nivelul poluării a stagnat, motoarele maşinilor Suzuki au fost echipate cu filtre de emisii euro 6, care reduc emisiile de CO2 la valori între 98 – 114 g/km.

În 2017 au fost înmatriculate 2920 de automobile marca Suzuki, compania înregistrând o creştere de 46.37% faţă de anul precedent. Reţeaua de dealer autorizaţi Suzuki a ajuns la 23 de centre integrate în România, distribuite astfel: Bucureşti (5 dealeri), Cluj Napoca, Braşov, Iaşi, Constanţa, Piteşti, Craiova, Arad, Oradea, Suceava, Brăila, Bacău, Tg. Mureş, Baia Mare, Bistriţa Năsăud, Deva, Rm. Vâlcea, Ploieşti, Buzău, toţi oferind servicii de Sales, Service & Spare Parts.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide