Suzuki vs. Volkswagen – japonezii apelează la Curtea Internaţională de Arbitraj

Autor: Oraan Mărculescu 24 nov. 2011 Știri auto
Suzuki vs. Volkswagen – japonezii apelează la Curtea Internaţională de Arbitraj

Producătorul japonez a dat publicităţii următorul comunicat: „Suzuki Motor Corporation începe azi (23 noiembrie 2011 – n.r.) demersurile de arbitraj cu ICC International Court of Arbitration, la Londra, în vederea obligării Volkswagen AG de a renunţa la acţiunile Suzuki în favoarea companiei Suzuki sau a unei terţe părţi care va fi desemnată.

Procedurile de arbitraj vin ca urmare a lipsei unui răspuns din partea Volkswagen AG la apelul din 18 noiembrie, înaintat de Suzuki pentru terminarea alianţei şi vânzarea de către compania germană a acţiunilor deţinute la Suzuki către Suzuki sau o terţă parte.

Pentru reamintire, problemele între Suzuki şi Volkswagen au apărut după ce japonezii au fost nemulţumiţi de statutul de „asociat”, nu de partener, pe care l-au atribuit germanii firmei Suzuki în cadrul alianţei. Ulterior, germanii i-au acuzat pe japonezi că ar fi încălcat înţelegerea, deoarece Suzuki are un parteneriat de achiziţie a motoarelor diesel de la Grupul Fiat.

Se pare că oficialii germani rămân fermi pe poziţie, declarând că Suzuki nu are nici un temei legal pentru cererea de terminare a acestei alianţe sau de a forţa Volkswagen să renunţe la acţiunile deţinute la Suzuki. Totuşi, apele rămân foarte agitate, mai ales că, recent, Uniunea Europeană a adus din nou în discuţie „legea VW”

Adoptată în 2007, această lege a dat dreptul landului Saxonia de Jos să cumpere 20,5% din acţiunile Volkswagen, devenind un important factor de decizie. Practic, comisarul european pe probleme de economie internă Michel Barnier este îngrijorat că legea VW ar putea afecta interesele muncitorilor şi legile democratice, ameninţând landul Saxoniei de Jos cu o amendă de milioane de euro pentru încălcarea legilor europene.

Voi ce părere aveţi:

ARE DREPTUL SUZUKI SĂ CEARĂ VOLKSWAGEN RENUNŢAREA LA ALIANŢĂ?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide