Tehnologie: Un senzor de presiune din pneuri va calcula masa autovehiculelor

Autor: Adrian Mihălţianu 04 feb. 2013 Știri auto

Dezvoltat de germanii de la Continental, sistemul îşi propune să înlăture problema supraîncărcării autovehiculelor, fie că este vorba despre deplasările de zi cu zi sau de călătorii mai lungi, în vacanţă.

În primă fază, senzorii vor putea evalua dacă vehiculul a depăşit sarcina maximă admisă, pentru ca mai apoi să înştiinţeze şoferul asupra presiunii optime care trebuie regăsită în pneuri, în funcţie de încărcătura maşinii.

În al doilea rând, informaţiile vor fi tranferate către celelalte sisteme de siguranţă ale autovehiculului, acestea putându-se calibra pentru a avea răspunsuri mai exacte, mărind confortul şi siguranţa pasagerilor.

„În viitorul apropiat, autovehiculul va putea să-i comunice şoferului după doar câteva sute de metri de rulare dacă sarcina maximă admisă a maşinii lor a fost depăşită sau dacă pur şi simplu presiunea din pneuri trebuie ajustată conform masei maşinii”, a explicat Andreas Wolf, Director al Departamentului Body & Security Business din cadrul Continental.

Cum funcţionează sistemul de senzori din presiune? Ideea de bază este simplă: senzorii vor fi montaţi direct sub stratul de cauciuc al pneului, iar aceştia vor detecta mărimea suprafeţei de contact dintre pneu şi asfalt, valoare care variază în funcţie de cât de încărcată este maşina.

Cu fiecare mişcare de revoluţie a roţilor, senzorul detectează caracteristicile de rulare pentru fiecare pneu în parte şi coroborat cu presiunea din pneuri şi informaţii precise despre pneurile folosite evaluează condiţiile de rulare imprimate de masa maşinii.

DUPĂ PĂREREA VOASTRĂ, ESTE UTIL UN ASEMENEA SISTEM?

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide