Temerar nebun - Hyundai Santa Fe a traversat Antarctica [VIDEO]

Traseul de 30 de zile a fost parcurs la volanul unui Hyundai Santa Fe...

Patrick Bergel a devenit prima persoană care a condus un autovehicul de pasageri în Antarctica. Traseul de 30 de zile a fost parcurs la volanul unui Hyundai Santa Fe. Acţiunea s-a desfasurat în condiţii extreme, pe o distanţă de 5.800 km de teren îngheţat. Pe lângă temperaturile de până la -28o C, echipa a fost nevoită să identifice noi trasee pe calotele plutitoare de gheaţă, care nu au mai fost parcurse anterior de vehicule cu roti. 

Unul dintre cei mai experimentati conducatori auto din Antarctica, Gisli Jónsson de la Arctic Trucks, s-a ocupat de pregatirea autovehiculului inainte de eveniment, coordonand ulterior expediţia din Antarctica. 

„Este pentru prima oara cand aceasta cursa este efectuata. Desi, foarte multi au fost neincrezatori, le-am demonstrat contrariul”, a adaugat Jónsson.

Călatoria, care a avut loc în luna decembrie 2016, a fost surprinsă într-un scurt metraj de către Hyundai, dezvăluit în premieră la mijlocul acestei săptămâni, în cadrul evenimentului de la Hospital Club, Londra.