Toată lumea în Piaţa Victoriei pentru schimbarea acestei decizii

Din puţul gândirii F1

Toată lumea în Piaţa Victoriei pentru schimbarea acestei decizii Toată lumea în Piaţa Victoriei pentru schimbarea acestei decizii

Aţi văzut fotbal fără spectatori? Nu, stai! Hai să reformulăm întrebarea. Aţi văzut voi fotbal de când existaţi fără copiii ăia care ies de la vestiare pe teren cu fotbaliştii de mână? Poate prin anii 50, 60 nu era aşa, dar în contemporaneitatea noastră şi a voastră, aşa este. Şi unde e grija? De ce e nasol? Cu ce supără? Ba chiar te mai distrezi când vezi câte un grăsuţ simpatic sau că-i dau lacrimile unuia când îl ia de mână pe zeul Messi. Aşa se nasc şi momentele memorabile gen Watts de la EuroSport. Aşa se nasc idei de spoturi la Nike, la Adidas, sunt un must have în fotbal.

Acum, ne mutăm pe grila de start. Aţi văzut voi cursă fără fete pe grila de start?! Da, exact, v-aţi dat seama. Vor să ne ia fetele din F1. Vor să omoare un fenomen. Dacă motosport-ul şi fetele au fost ca whiskey-ul şi gheaţa, ei vor să schimbe regula asta. De ce, nici ei nu ştiu. Ross Brawn a spus la BBC că fetele – aşa-intitulate – de pe grila de start sunt o chestiune delicată care trebuie atent discutată.

CEO-ul F1, Chase Carey, spune că obiectivul e să faci audienţă TV, indiferent care ar fi hotărârea organizatorilor de Formula 1. Aşa că ne întrebăm noi, de ce ar crede ei că ar face audienţă mai mare fără fete? Sunt şi oameni din anturajul F1 care spun că fetele din F1 transmit ideea că femeile nu vor putea niciodată să fie în sportul ăsta mai mult decât ... hostesse. Serios?!? Şi acum v-aţi dat seama? După zeci de ani de zile?! Şi de unde până unde aţi devenit voi atenţi cu femeile? Când îşi aranjează echipele cursele şi punctele ca să iasă X campion, oare ce idee transmiteţi? Noi vrem fetele acolo unde au fost mereu şi acolo unde arată cel mai bine. Nu e nimic desuet în folosirea fetelor în acest spectacol de viteză şi culoare. Fără fete nu ai o formulă ideală de start în F1.

Daniel Ricciardo, pilot Red Bull, a zis că fetele i se par chiar mişo şi că nu înţelege unde e problema. El a zis că nu e deloc de acord nici cu judecata conform cărei fetele induc ideea că femeile în acest sport nu sunt în stare de mai mult decât de sprijinirea unei umbrele. Pentru că, zice el, unii le mai spun umbrella girls în loc de grid girls.

Iată ce se întâmplă când conservatorii spun lucruri trăsnite.

Autor Alexandru Banu