TOP 10 cele mai tari maşini de Poliţie din lume. UPDATE

Autor: Adrian Mihălţianu 06 iun. 2014 Știri auto

Mai ţii minte momentul în care Poliţia rutieră din România a primit o flotă de modele Volkswagen Vento? Da, acele Vento-uri care îi făceau pe şoferii de la sfârşitul anilor ’90 să fie mai atenţi la radare decât la drum. Of, ce vremuri…

Între timp, majoritatea Vento-urilor de Poliţie au dispărut de pe şosele (atenţie, însă, fiindcă la mobilizările generale de radare încă mai pot fi întâlnite în trafic) şi au fost înlocuite cu modelul autohton Dacia Logan.

Fireşte, aşa cum îţi poţi imagina, departamentele de Poliţie rutieră ale lumii nu se bazează doar pe produse locale, relativ ieftine, pentru a le veni de hac pasionaţilor de viteză. De fapt, chiar şi în România avem câteva exemplare minunate în flota Poliţiei rutiere. Iată, aşadar, un TOP 10 cu cele mai tari maşini de Poliţie de pe mapamond.

Update: am găsit pentru tine şi un clip video în care oficialii poliţiei din Dubai explică motivele pentru care aceste maşini foarte scumpe se află în flota lor.

Locul 10: Jaguar XFR (România)

La mijlocul anului 2012, flota Poliţiei Române s-a mărit cu un minunat Jaguar XFR, oferit gratuit la acea vreme de către importatorul oficial Jaguar pentru o perioadă de şase luni. Un sedan britanic care ascunde sub capotă un V8 de 5,0 litri ce produce nu mai puţin de 510 CP. Very nice!

9. Lotus Evora S (România şi Italia)

În România, Poliţia a primit (din nou, gratuit) un Evora S în luna august a anului 2011. Totodată, în Italia, Carabinierii au fost omeniţi cu două astfel de modele.

Maşinuţa britanică are un motor V6 de 3,5 litri montat central care produce 350 CP. Sprintul de la zero până la 100 km/h durează 4,6 secunde, iar viteza maximă este de 286 km/h.

8. Caparo T1 (Marea Britanie)

Nebunia asta vine din Marea Britanie şi este, în esenţă, un bipost de curse care poate fi înmatriculat oficial pentru circulaţia pe drumurile publice. Şi, ce să vezi, Poliţia britanică a considerat că are nevoie de un asemenea vehicul, aşa că l-a primit. Împreună cu al său V8 de 3,5 litri care produce 583 CP şi împinge maşina de la zero până la 100 km/h în doar 2,5 secunde. Minunat.

7. Lamborghini Aventador (Dubai)

Una dintre multele maşini extravagante ale flotei Poliţiei din Dubai este un Lamborghini Aventador. O maşină uluitoare, dar care păleşte în faţa celorlalţi membri pe patru roţi ai secţiei de Poliţie din Dubai.

6. Lamborghini Huracan (Italia)

Pentru că Lamborghini vine din Italia, era firesc ca Poliţia de aici să primească cel mai noi model al producătorului auto deţinut de grupul Volkswagen. Înainte de Huracan, italienii primit câteva exemplare ale modelului Gallardo, care acum nu se mai produce. Aşadar, dacă ajungi în Italia, ai grijă ca maşina ta să arate bine, fiindcă altfel o să te urmărească un Lamborghini Huracan, după care un ofiţer de poliţie extrem de stilat o să îţi spună că ai uitat să închizi capacul buşonului de la rezervor.

Locurile 1-5, în pagina următoare.

Pagini: 1 2

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide