Top 10 – maşini cu sex-appeal la Frankfurt

Autor: Raluca Iorga 25 sept. 2007 Știri auto

Putere, rafinament, sex-appeal, eleganţă şi design futurist, iată tabloul Salonului Auto de la Frankfurt, pictat în câteva cuvinte. Şi, pentru că prezentările auto de asemenea amploare nu mai sunt doar nişte evenimente tipic masculine, ci ocazii, pentru femei, de a se pune la curent cu noile tendinţe din moda auto, ne-am permis să alegem accesoriile cele mai potrivite.

Pentru că SUV-urile sunt noul "must have" în domeniul auto şi brand-urile de lux se bat prin modele din ce în ce mai elegante şi mai sofisticate, ni se pare corect ca BMW X6, vedeta salonului de la Frankfurt, să fie şi vedeta topului nostru. Marea majoritate a femeilor au renunţat la cabriolete în favoarea SUV-urilor. După ce au defilat în Cayenne, Touareg sau Infiniti, fetele vor saliva dupa X6 mai ceva decât după poşetele din colecţia Louis Vuitton. Primul SUV-Coupe bavarez, deşi un coupe cu patru uşi, cu un look sportiv şi elegant deopotrivă, cu abilităţile unei atlete medaliate cu aur la Olimpiadă, a luat minţile celor prezenţi la Salon. La ce altceva ne-am fi putut aştepta de la o maşină care oferă perfomanţă, emană sex-appeal şi geme de eleganţă? În plus, varianta de serie se lasă aşteptată, exact ca o vedetă.

Se pare că firmele auto germane nu-şi dezamăgesc niciodată fanii, iar noul Audi A4 este un model elocvent în acest sens şi o maşină care se potriveşte sexului frumos. Noua berlină premium, cu forme rotunjite şi faruri ce împrumută tehnologia LED de la sportivul R8, arată ca o felină care îşi aşteaptă, pofticioasă, prada. Şi reuşeşte să capteze priviri admirative şi să ademenească sexul vulnerabil în faţa lucrurilor de bun gust. De fapt, A4 este o maşină care, prin excelenţă, generează sentimente în rândul fetelor de bani gata.

Sincer, nu ne-o imaginăm pe Paris Hilton într-un Bugatti Veyron Pur Sang, dar maşina este la fel de glamourous şi de exclusivistă ca şi vedeta în cauză. Într-adevăr, nu mulţi îşi permit un bolid strălucitor la propriu, nefardat şi totuşi atât de extravagant. Amestecul bizar de putere, gloss, sportivitae şi eleganţă costă 1,4 milioane de euro, dar satisfacţia este garantată. Ediţia limitată de la Bugatti are deja o listă de aşteptare completă, nu ştim însă dacă alcătuită din bărbaţi puternici sau femei pasionate de luxury fashion.

Iată şi o maşină domestică, dar care ne surprinde plăcut. Dacă până acum Mazda6 era un model nici prea-prea, nici foarte-foarte, destinat clasei medii, noul model atrage şi cele mai pretenţioase gusturi, printr-un design îndrăzneţ şi sofisticat. Îmbrăcată în piele sau materiale soft, frumoasa Mazda6 poate defila acum pe catwalk-ul auto, alături de modelele internaţionale de succes. Sportiva amatoare ar putea trece în tabăra femeilor declarate fashion-victims şi amatoare de ceva adrenalină.

Este adevărat că femeile sunt interesate mai mult de design şi mai puţin de performanţele şi puterea unei maşini. E ca atunci când alegi un ceas Valentino cu multe cristale în locul unui Tissot sau o brăţară din oţel în locul uneia din aur galben. Şi, pentru că oţelul e încă la modă, de ce n-ar scoate şi brand-urile auto o bijuterie pe patru roţi, în tendinţe? Conceptul Peugeot 308 RC Z este o ispită de metal – ce-i drept, aluminiu, nu oţel – însă vopseaua “metallic grey” creează o iluzie optică de toată frumuseţea. Maşina îmbrăcată în piele, încălţată de Michelin şi purtând accesorii metalice provoacă tinerele domnişoare la o competiţie de eleganţă şi stil. Dar numai într-un mediu virtual, deocamdată.

Dar o maşină dressed in black, care ne aminteşte de automobilul Cruelei DeVil, poate fi sexy? Cu siguranţă, atâta timp cât vorbim de Cayman S Design Edition 1. Porsche a atins coarda sensibilă a damelor bine cu această ediţie limitată “all black”. Eternul negru învăluie întreaga maşină într-o aură de mister, făcând-o să pară intangibilă şi atât de provocatoare. Iar, când vor auzi că vine la pachet cu un set de accesorii chic, fetele se vor înghesui să pună mâna pe unul din cele 777 de exemplare.

Cine ar fi crezut că veterana Laguna va fi vreodată inclusă în topul maşinilor sexoase? Producătorul francez propune conceptul Coupe al modelului cu pricina, care promite mult. Cu o formă aerodinamică, o alură sportivă şi o culoare ce-i conferă un look chic, noul coupe de la Renault ar putea deveni “cel mai iubit dintre pământeni”.

Personal, nu consider că noul Jaguar XF se potriveşte ca o mănuşă sexului frumos, însă este o maşină atât de aşteptată, încât n-am putut rezista tentaţiei şi am inclus-o în topul celor mai dorite. Mai degrabă maşina unui boss decât a unei tipe hot, XF păstrează eleganţa nobililor britanici, însă apare cu un look schimbat radical. Oare formele rotunjite şi farurile din ultima colecţie vor atrage şi privirile feminine?

Moda Mini revine cu modelul Clubman. Nu ştiu, dar această mică bijuterie parcă a fost creată după chipul şi asemănarea domniţelor burgheze. Nu este o maşină care îi conferă conducătoarei statutul de divă, ci mai degrabă o maşină pentru femeile cochete, fragile. N-am putea cataloga Mini Clubman drept o maşină sexy prin look, ci prin atitudine.

Însă, unora le place cabrio, şi atunci cine n-ar cumpăra o cabrioletă fancy ca o pudrieră Guerlain, economică, cu un preţ accesibil, un aspect proaspăt şi care-şi împrăştie feromonii în aer? Daihatsu a adus la Frankfurt un prototip căruia i se potriveşte foarte bine refrenul “I believe in miracles / Since you came along you sexy thing”. OFC-1 Concept este o maşinuţă veselă, care oferă acea senzaţie de libertate în doi.

Se pare că producătorii auto au început sa mizeze din ce în ce mai mult pe sex-appealul creaţiilor lor, care, în curând, va deveni, probabil, o condiţie sine qua non pentru designul maşinilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide