Top 10 maşinile celor mai bogaţi oameni din lume

Autor: Andrei Nan 04 mai 2012 Știri auto

Locul 10 al top-ului nostru este ocupat de fondatorul companiei Dell, şi anume Michael Dell. Acesta deţine un Porsche Boxter din 2004 care poate fi cumpărat în America doar pentru 20.000 de dolari, în timp ce noul Boxter este cam de patru ori mai scump. Poate că ar fi bine ca cineva să-i spună fondatorului Dell că ar fi timpul pentru un update.

Locul 9 este rezervat bine cunoscutului co-fondator al reţelei de socializare Facebook, respectiv Mark Zuckerberg. Acesta deţin una dintre cele mai ieftine maşini ale acestui top, şi anume Acura TSX, model care în America costă 30.000 de dolari.

Locul 8 este deţinut de unul dintre cei mai bogaţi oameni de pe Planetă, Warren Buffett. Acesta a fost desemant ca cel mai bogat om în anul 2009, al doilea în 2006 şi al treilea în 2007. Un asemenea om ar trebuie să deţină o maşină extrem de scumpă, nu-i aşa? Ei bine răspunsul este NU. Americanul are doar un Cadillac DTS care are un preţ de aproximativ 45.000 de dolari.

Locul 7 este ocupat de un împătimit al maşinilor care, întâmplător este şi fondatorul companiei Oracle. Larry Ellison este recunoscut pentru pasiunea sa automobilistică, iar în garajul miliardarului american se pot regăsi o sumedenie de maşini. Însă cea mai importantă dintre acestea este un McLaren F1. Acest model nu se mai produce, iar preţul la care ar putea fi achiziţionată o asemenea bijuterie este de aproximativ 4,1 milioane de dolari.

Pe Locul 6 este clasat primarul New York-ului. Acesta deţine doar un Audi R8.Cu siguranţă maşina nu a fost achiziţionată din banii publici, primarul fiind a 11-a cea mai bogată persoană în America, deţinând o companie media şi anume, Bloomberg L.P

La mijlocul clasamentului îl regăsim pe fondatorul Ikea, care are o avere estimată de 23 de miliarde de dolari. Cu toate ca a fost desemnată a 11-a cea mai bogată persoană din lume, fondatorul Ikea conduce un Volvo 240 din 1993, categoric aceasta fiind cea mai ieftină maşină din top.

Locul 4 este ocupat de prinţul Alwaleed Bin Talal Alsaud. Acesta deţine un Rolls-Royce Phantom, fiind una dintre cele mai scumpe maşini, evident din acest top.

Pe locul 3 regăsim prima reprezentată a sexului frumos din acest top şi a două cea mai bogată femeie din lume, Alice Walton. Maşina pe care o conduce este un Ford F-150 King Ranch din 2006 care are un preţ de aproximativ 40.000 de dolari.

Locul 2 revine lui Bill Gates care deţine una din cele 230 de Porsche 959 Coupe. Se pare că a fost nevoie de o lege federală semnată de preşedintele Clinton pentru ca miliardarul să poată circula cu această maşină pe drumurile publice, motivul fiind că acest model nu a fost supus niciodată testelor de siguranţă.

Locul 1 este ocupat în mod evident de cel mai bogat om din lume şi anume, Carlos Slim Helu. Acesta deţine un Bentley Continental Flying Spur, maşină pe care mexicanul o utilizează zi de zi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide