Top 3 maşini închiriate de români

Autor: Marius Vișan 16 mai 2018 Știri auto
Top 3 maşini închiriate de români

Pe durata verii, aproximativ 65% dintre clienţii companiilor de închirieri auto sunt români care trăiesc si muncesc în afara ţării şi se reîntorc pentru a-şi petrece concediul de vară în România. Conform datelor statistice, românii închiriază maşini pentru o durată medie cuprinsă între 7 si 14 zile, iar în topul preferinţelor se află mărcile Dacia, Renault şi Volkswagen. 

Preţul de închiriere al unui autovehicul pentru o perioadă medie porneşte de la 15 euro pe zi. Dacă pleacă în concediu pentru 10 zile, o familie cu 5 membri va plăti în total pentru închirierea unei maşini aproximativ 150 de euro, adică echivalentul a 30 de euro pentru fiecare persoană. Astfel, chiar daca adăugăm şi suma alocată biletelor de avion, costul total al deplasării din vestul Europei este mult mai mic faţă de călătoria cu autoturismul personal până la destinaţia finală, România.

Concluziile studiului desfăşurat de B Smart – Rent a Car au arătat că principalele motive pentru care românii din diaspora preferă să închirieze un autoturism pe durata concediilor ar fi eliminarea uzurii şi a costurilor aferente reviziei maşinii personale, costurile totale aferente deplasării mult mai reduse, iar în cazul unei situaţii neplăcute, asistenţa este asigurată pe durata închirierii la service-uri partenere din toată ţara. 
 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide