Top 5 cele mai aglomerate drumuri din România

Autor: ProMotor 30 iun. 2016 Știri auto
Top 5 cele mai aglomerate drumuri din România

 


Cele mai utilizate drumuri din România nu sunt autostrăzile, ci drumurile naţionale, dezvăluie datele CNADNR obţinute şi publicate de România Liberă.

Pe prima poziţia găsim porţiunea de trei kilometri şi jumătate din DN 1 cuprinsă între Şoseaua de Centură a Municipiului Bucureşti şi oraşul Otopeni, tranzitată în medie de peste 65.000 de autovehicule pe zi.

O porţiune de 9 km din DN2A, aflată la intrarea în municipiul Constanţa, ocupă poziţia secundă, fiind tranzitată zilnic în medie de 36.000 de maşini, informează România Liberă.

Pe poziţia a treia se află o altă porţiune, de 7,5 km, din DN 1, cuprinsă între intersecţiile cu DN 1A şi DN 1B (Ploieşti-Buzău), cu peste 33.000 de autovehicule zilnic.

Singura autostradă din top apare abia pe locul 4, fiind vorba de A1, dar doar pe bucata de 20 de km de la ieşirea din Capitală. Această porţiune este tranzitată zilnic de 32.000 de maşini. În zilele aglomerate, acest număr aproape îşi dublează valoarea.

Ultima poziţie este ocupată de o bucată de 3 kilometri din DN2, la intrarea în municipiul Buzău, tranzitată zilnic, în medie, de 31.000 de maşini.


Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide