Tot ce trebuie să ştii iarna, vara, pe drum, la parcare, în accident şi la scufundare

Autor: Alexandru Banu 11 dec. 2017 Știri auto
Tot ce trebuie să ştii iarna, vara, pe drum, la parcare, în accident şi la scufundare

Învăţăm să facem lucruri pentru că aşa trebuie. De mici ni se spune să facem aşa pentru că aşa e bine. La şcoală, liceu, în facultate şi la şcoala de şoferi. Învăţăm papagaliceşte cum să parcăm, însă nimeni nu ne explică responsabilitatea unei parcări corecte, a deplasării corecte în trafic sau a întreţinerii maşinii. Suntem obişnuiţi să fim stăpâni pe maşina noastră crezând că nu poate influenţa traficul. De la curăţenia maşinii până la starea ei tehnică. Totul poate influenţa traficul dacă nu gândim mai departe de nişte manevre clasice care ne sunt suficiente pentru a fi liniştiţi la volan. Apoi, când primim o amendă, tot ei sunt cei răi care ne iau pâinea de la gură.

Ar fi mult mai simplu să învăţăm de mici de ce e bine şi nu de ce suntm obligaţi să respectăm nişte reguli, prin expunerea de efecte şi consecinţe. Dacă am vedea că în final ne este folositor să respetcăm legea şi că oricând putem fi şi noi în situaţia celui căruia nu i se acordă respect în trafic, probabil că altfel am îngurgita morala şi am lua-o ca pe un lucru constructiv.

În acest filmuleţ de pe canalul 5-Minute Crafts, avem 15 minute de lucruri utile şi preventive pentru proprietarul şi şoferul de maşină. Dacă suntem atenţi o să vedem că sunt şi gesture reflex în trafic pe care le facem. Dar de câte ori ne-am gândit de ce facem aceste lucruri şi cu ce ne ajută direct şi indirect?

Totodată, găsiţi şi nişte lecţii utile pentru rezolvarea eficientă a unor situaţii în care ajungeţi cu maşina. De la menţinerea maşinii într-un grad civilizat de curăţenie până la sporirea calităţii unor elemente componente. Noi ne-am uitat 15 minute şi l-am şi salvat în galerie de Youtube.

Şi că tot suntem în iarnă (unii dintre noi), iar de săptămâna viitoare intră şi bucureştenii în perioada de frig, sfatul pentru încălzirea motorului ni se pare cel mai important pentru păstrarea lui în parametrii de eficienţă. Poate că unii dintre voi deja ştiu despre ce e vorba, alţii e bine să afle de la experţi şi să respecte sfatul pentru liniştea lor financiară.

VIDEO AICI CU CELE MAI BUNE SFATURI PENTRU ŞOFERI ŞI PROPRIETARI

Autor Alexandru Banu

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide