Toyota lucrează la maşina imposibil de accidentat [FOTO]

Autor: Marius Vișan 05 ian. 2017 Știri auto

Toyota a dezvăluit recent Concept-i, un concept care duce mai departe ideea de maşină autonomă. Graţie sistemului de inteligenţă artificială „Yui”, conceptul poate face diverse lucruri, printre acestea el poate interacţiona cu şoferul folosind lumini şi sunete, în timp ce sistemul monitorizează automat drumul. 

Vorbind la CES 2017, CEO-ul Toyota, Dr. Gill Pratt, a declarat că obiectivul final va fi acela de a crea o maşină care să utilizeze sistemul de inteligenţă artificială „Yui” şi să fie „incapabilă să provocă un accident.” Cu asemenea planuri, compania speră să reducă în mod semnificativ decesele provocate de maşini în S.U.A., în următorii câţiva ani.

GALERIE FOTO

Tehnologia avansată constă în introducerea a două noi sisteme de siguranţă: „Chauffeur” şi „Guardian”. Sistemul „Chauffeur” va fi capabil să atingă nivelul cinci de autonomie, cu toate că, chiar şi Pratt admite că nici-un producătoror auto nu a fost nici măcar aproape de a-l atinge în acest moment.

Sistemul „Guardian” este, în esenţă, o versiune mai avansată a sistemelor de siguranţă deja disponibile pe mai multe maşini care există astăzi. Acesta include setări cum ar fi primirea unui avertisment la părăsirea benzii de circulaţie şi controlul automat al vitezei de croazieră. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide