Transfăgărăşan Motorsport Festival – spectacol de sporturi cu motor la Sibiu, în 2014

Autor: Adrian Mihălţianu 20 dec. 2013 Știri auto
Transfăgărăşan Motorsport Festival – spectacol de sporturi cu motor la Sibiu, în 2014

Prima ediţie a Sibiu – Transfăgărăşan Motorsport Festival se va desfăşura în perioada 14-17 august 2014 în locaţii deja celebre din judeţul Sibiu. Evenimentul este inspirat din faimosul Festival al Vitezei de la Goodwood şi va reuni piloţi de top, maşini legendare şi oameni din industra auto şi moto în cadrul unui spectacol total care va dura patru zile. Practic, el înlocuieşte Raliul Sibiului, care avea loc vara, dar care în 2014 va avea loc în februarie, tot pe Transfăgărăşan!

Cartierul general al evenimentului va fi în Piaţa Mare şi Piaţa Mică din Sibiu, unde vor fi expuse toate maşinile şi motocicletele participante pe parcursul celor patru zile ale evenimentului. Festivalul va fi deschis oficial joi, printr-o paradă a maşinilor şi motocicletelor prin centrul oraşului, urmând ca vineri sâmbătă şi duminică acestea să participe la diferite evenimente.

Maşinile de raliu au două probe speciale dedicate – speciala de pe circuitul de rallycross şi speciala Şanta – iar pentru toate celelalte acţiunea se va desfăşura pe speciala Păltiniş şi pe Transfăgărăşan în zilele de sâmbătă şi duminică. 

„Ţinând cont că Raliul Sibiului se va desfăşura în perioada de iarnă, am ales ca în perioada de vară să organizăm un festival al sporturilor cu motor pentru toţi cei pasionaţi. Sibiul este un oraş cu tradiţie şi aici s-au desfăşurat şi se mai desfăşoară competiţii importante la nivel internaţional şi cred că Transfăgărăşanul reprezintă o atracţie incredibilă pentru cei din fenomen”, a declarat Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

„Am început deja pregătirile şi sperăm să atragem nume importante din această lume încă de la prima ediţie a Sibiu Transfăgărăşan Motorsport Festival”, a mai adăugat acesta.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide