TVR e readus la viaţă de britanici – scurtă istorie a maşinilor TVR

Autor: Adrian Mihălţianu 07 iun. 2013 Știri auto

Mica marcă auto britanică TVR a fost înfiinţată în 1946 de către pasionatul Trevor Wilkinson, având iniţial denumirea Trevcar Motors – după care au fost păstrate doar literele T, V şi R.

Ascensiunea TVR a fost destul de rapidă, maşinile sale sport devenind foarte competitive, dar numai în 1958 a apărut primul TVR de serie destinat circulaţiei pe şosele, nu doar curselor de circuit. În acelaşi an a survenit şi primul faliment.

După o perioadă de degringoladă, în care TVR a fost preluată succesiv de mai mulţi investitori şi a produs diverse modele, a venit rândul marii speranţe, odată cu preluarea mărcii britanice în 2004 de către miliardarul rus Nikolai Smolensky, în vârstă de numai 24 de ani. Din păcate, în 2006, pe fondul costurilor foarte mari, Smolensky a decis închiderea fabricii.

Acum, la şase ani distanţă, lucrurile se pare că vor merge din nou bine pentru TVR, mai ales că pe site-ul firmei au început să apară mesaje de tip teasing: ”never say never” sau ”roaring back”. În plus, cei de la Autocar susţin că au informaţii referitor la preluarea TVR de către un grup de investitori britanici.

Până când vom avea informaţii mai concrete, vă invităm la un periplu printre cele mai cunoscute modele din istoria TVR.

AFLAŢI MAI MULTE INFORMAŢII ÎN GALERIA MULTIMEDIA

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide